Сергій Корабльов: “Поки що нових гравців не розглядаємо, але перший номер потрібен як ніколи”

Сергій Корабльов: "Поки що нових гравців не розглядаємо, але перший номер потрібен як ніколи" 1 - basket.com.ua

Прес-конференція після матчу «Будівельник» – «Кривбас»

Євгеній Сєргєйчик, захисник «Кривбасу»:

Поки що ми знаходимося на етапі розвитку і становлення команди. Зібралися два тижні тому. Наш тренер це неодноразово наголошував. Це не дає нам шанс добре грати. Сьогодні краще зіграли у порівнянні з вчорашнім матчем, більш командно. Три гри підряд – важкувато. В минулому році у Вищій лізі рівень суперників був нижче за якістю. Ми бачимо розвиток протягом останніх ігор. У нас попереду 12 днів, щоб надолужити пропущену передсезонну підготовку у серпні.

Мені треба теж приходити у форму. Вважаю, що на 70% робив у нападі все, що міг. По захисту завжди є недоліки, треба їх усувати. В передсезонці думали, що першими номерами будуть Бречка, Мартинов або Бібіков. Потім зрозуміли, що треба щось змінювати. Зараз пробуємо мене на цю позицію. Років 3-4 я грав на першому номері, але зараз кондиції трохи не ті.

Сергій Корабльов, головний тренер «Кривбасу»:

– Це третя гра. «Будівельник» мав день паузи після першого матчу. Навантаження велике на гравців, тим паче, що в ростері у нас їх не так багато. Був провал в першій чверті 6:25, але це «Будівельник». Мабуть, для хлопців багато авторитетних гравців, що зіграло свою роль. Треба виходити і грати в баскетбол, доводити самим собі. Багато хлопців в цьому сезоні грають вперше в Суперлізі. Позитивні емоції переважають. Треба працювати і готуватися до кожної гри. Основний перший номер поки що Бречка, але будемо щось міняти, тому що не завжди у нього виходить. Перший номер повинен все бачити і контролювати. Немає контролю – немає гри і організації на майданчику. Навіть якщо взяти Леброна Джеймса в команду нічого не вийде, коли перший номер дивиться в сторону від кільця.

Сєргєйчика буду використовувати на цій позиції. Поки що нових гравців не розглядаємо. Можливо, якщо керівництво дасть добро, то придбаємо першого номера – він потрібен як ніколи. Я завжди налаштовую хлопців на 100%. Грати на 50-60% – такого не повинно бути в голові, навіть якщо граємо з командою Першої ліги. Вони професіонали. Сьогодні було 100%. Можливо, навіть більше. Можливо, «Будівельник» грав на 40-50%, але в такому випадку Конєв не грав би 30 хвилин, а Конєв – 25. Хоча я не знаю, які у них установки на гру.

Максим Луценко, захисник «Будівельника»:

– Це перша для нас перемога, тому вона важлива. Не виграли у «Дніпра», тому налаштовувалися на агресивну гру в захисті. Сьогодні був кращий відсоток дальніх кидків. Попереду тривалий сезон. Будемо налаштовуватися перемагати у кожному матчі.

Дмитро Забірченко, головний тренер «Будівельника»:

– Розуміли, що «Кривбас» – не найсильніший опонент, але ми хворіли і пропустили декілька передсезонних ігор. Через це доводиться довго втягуватися в сезон. Хотілося б підійти до ігор в кращій фізичні формі, але маємо працювати з тим, що є. Я думаю, що на наступний бабл маємо приїжджати в більш злагодежному стані і більш гарних кондиціях. Нам ще працювати і працювати. «Кривбас» сьогодні нас змусив багато відпрацювати. У нас були хвороби.

Ми навіть не тренувалися 5 на 5, не мали змоги. Тактичні схемі і взаємодія гравців турбують. Маємо награвати кращу взаємодію. краще рухати м‘яч і краще грати в захисті. Поки що робимо все на 30-40% від того, як маємо і можемо робити.  Мені зажди подобалося грати у два захисники. З Кошеватським і Буренко, коли Павло буде на другому номері, нам трохи не вистачає габаритів. Якщо повернеться Максим Нікітін, то він буде на четвірці, Конєв – на трійці, Сандул на п’ятірці. Десь компенсуємо. Буде два агресивних захисники і хлопці, які додають габаритів.

0

Автор публікації

Офлайн 1 годину

aks701

10
Коментарі: 0Публікації: 1933

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.