Епічний фінал: як “Хімік” на останній секунді відібрав Кубок у “Дніпра”

Епічний фінал: як “Хімік” на останній секунді відібрав Кубок у “Дніпра” 1 - basket.com.ua

Три роки тому на майданчику найкращої баскетбольної арени України СК “Олімп” відбувся один з найпам’ятніших фіналів національного Кубку. Після коронавірусної паузи, яка в березні зупинила сезон 2019/20, український баскетбол повернувся в жовтні 2020 року із перенесеним Фіналом чотирьох Кубка, який пройшов в Южному.

В півфінальних матчах господарі майданчику “Хімік” перемогли “Київ-Баскет” (76:68), а “Дніпро” здолав “Одесу” (76:67). Головним протистоянням, як за статусом, так і за наповненням, стала фінальна гра, в якій “Хімік” Віталія Степановського грав проти володаря трьох останніх Кубків та на той момент чинного чемпіона — “Дніпра” Дениса Журавльова.

Героями цього матчу стали розігруючий “Хіміка” Віталій Зотов (16 очок, 7 передач, 5 підбирань), який нині виступає у складі національної збірної України і під керівництвом Віталія Степановського захищає кольори румунського клубу “Крайова”. Американський форвард Льюїс Салліван (23 очка, 5 підбирань), який був лідером команди і відіграв за южненців два сезони (2019-2021). І, звичайно, головний герой домашнього фіналу Кирило Марченко (19 очок, 4/7 триочкових). Саме шутер южненців після асиста від Зотова приніс своїй команді перемогу триочковий кидком на останній секунді фіналу.

Давайте пригадаємо один з найбільш пам’ятних клатчів останніх років в українському баскетболі:

На жаль, після повномасштабного вторгнення РФ в Україну южненський “Хімік” зупинив свою участь в Суперлізі. Більшість гравців тієї команди наразі виступають за кордоном, деякі гравці з того складу продовжують виступи в Україні:

Віталій Зотов (“Крайова”, Румунія)

Олександр Ковляр (“Обрадойро”, Іспанія)

Андрій Войналович (“Шльонск”, Польща)

Олександр Рябчук (“БІПА”, Україна)

Андрій Мироненко (“Кейла”, Естонія)

Вадим Козак (“Пярну”, Естонія)

Денис Клевзуник (“Прометей”, Україна)

Льюіс Салліван (“Спліт”, Хорватія)

Тайрел Нельсон (“Уралмаш”, росія)

Кирило Марченко — без команди

Ануар Рахімшаіков — без команди

Ентоні Вашингтон — без команди

Епічний фінал: як “Хімік” на останній секунді відібрав Кубок у “Дніпра” 3 - basket.com.ua

“Хімік” — триразовий чемпіон України, та дворазовий володар Кубку України, володар двох комплектів срібних та шести комплектів бронзових нагород. Це команда, яка виховала та подарувала Україні багато талантів, гравців національної збірної.

Рівно 20 років — з 2002 по 2022 роки “Хімік” представляв Южне в елітному дивізіоні і хочеться вірити, що незабаром клуб з величезними традиціями повернеться на баскетбольну мапу України.

Кубок України. Фінал

Южне, СК “Олімп”

“Дніпро” — “Хімік” 77:78 (24:20, 17:20, 23:20, 13:18)

“Дніпро”: Дугат 8 + 5 передач, Террелл 25, Закурдаєв 14, Тимофеєнко 7 + 7 підбирань, Кравцов 13 + 5 підбирань – старт; Коломойський, Шундель 2, Корнієнко 8 + 5 підбирань + 2 блок-шота, Санон, Фесенко, Глєбов

“Хімік”: Зотов 16 + 7 передач + 5 підбирань, Козак, Войналович 3 + 5 підбирань, Мироненко, Нельсон 6 + 6 підбирань – старт; Марченко 19, Вашингтон 4 + 6 підбирань, Рябчук 5 + 6 передач, Ковляр 2, Салліван 23 + 5 підбирань + 2 блок-шоти.

Повне відео фіналу Кубка України-2020:

0

Автор публікації

Офлайн 12 хв.

BasketAdmin

18
Коментарі: 1Публікації: 759

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.