Дві ранніх гри на Сході і Заході, “Денвер” проти “Лейкерс”: прев’ю матчів плей-офф НБА 20-21 квітня

Дві ранніх гри на Сході і Заході, "Денвер" проти "Лейкерс": прев'ю матчів плей-офф НБА 20-21 квітня 1 - basket.com.ua

«Клівленд» – «Орландо»
Початок: 20:00

«Клівленд» і «Орландо» зайняли 4-5 місця в регулярному чемпіонаті Східної конференції, показавши результат 48-34 і 47-35 відповідно. Пара «Кавальєрс» – «Меджик» є чи не найбільш рівною у всій сітці плей-офф НБА. В нинішньому сезоні команди Джей Бі Бікерстаффа і Джамала Мозлі зустрічалися 4 рази. Результат – 2-2, кожен мав в своєму активі одну виїзну перемогу. Тому перевага домашнього паркету не є вирішальним фактором, хоч і в якійсь мірі грає на користь «Кавальєрс».

Головним недоліком «Меджик» є відсутність досвіду. Франц Вагнер, Паоло Банкеро, Коул Ентоні, Джейлен Саггз вперше гратимуть в матчах з таким високим рівнем відповідальності. Донован Мітчелл, Каріс Леверт, Джарретт Аллен, Еван Моблі, Даріус Гарленд, Макс Струс теж не можуть похвалитися солідним послужним списком в плей-офф, але в минулому сезоні вони допомогли «Клівленду» стати четвертим. Тоді підопічні Бікерстаффа програли «Нью-Йорк Нікс» (1-4) в серії першого раунду і тепер постараються не повторити подібного в протистоянні з «Меджик».

«Міннесота» – «Фінікс»
Початок: 22:30

«Міннесота» отримала третій номер посіву в плей-офф Західної конференції, хоча значну частину регулярного чемпіонату команда Кріса Фінча лідирувала в турнірній таблиці. «Тімбервулвз» мали шанси опинитися на більш високій позиції до останнього ігрового дня, але поступилися «Фініксу» (106:125) вдома, пропустивши вперед «Оклахому» та «Денвер». Карл-Ентоні Таунс, Майк Конлі, Ентоні Едвардс, Руді Гобер повинні зробити висновки з тієї поразки від «Санз», які є для них вкрай незручним суперником. В усіх трьох особистих зустрічах нинішнього сезону «Фінікс» перегравав «Міннесоту».

«Санз» потрапили в плей-офф напряму саме завдяки вищезгаданій гостьовій перемозі над «Тімбервулвз» в останньому турі. Команда Френка Вогеля має нижчий номер посіву, але не можна сказати, що поступається супернику в класі. Кевін Дюрант, Девін Букер, Юсуф Нуркич, Бредлі Біл явно не викладалися на повну в регулярному чемпіонаті. При цьому вони чудово вміють грати проти «Міннесоти». В плей-офф «Санз» також цілком можуть здолати «Тімбервулвз». В цій парі навряд чи буде чиєсь одностороннє домінування, а «Міннесота» ризикує втратити перевагу домашнього паркету в будь-який момент.

«Нью-Йорк» – «Філадельфія»
Початок: 01:00

«Нью-Йорк» видав серію з 5 перемог під кінець регулярного чемпіонату і зайняв друге місце в Східній конференції. Деякі експерти вважають, що «Нікс» вигідніше було отримати більш низький номер посіву, щоб не потрапляти на «Філадельфію» в першому раунді. Донте Дівінченцо, Джейлен Брансон, Прешес Ачіува, Джош Харт, Боян Богданович, О Джи Анунобі проявили максимально конкурентний характер і підійшли до ігор на вибування в хорошому настрої. Крім того, команда Тома Тібодо в цьому сезоні виграла 3 з 4 особистих зустрічей проти «Сіксерс», тому цей суперник не є таким вже незручним для господарів.

Варто зазначити, що лідер «Філадельфії» Джоел Ембіід прийняв участь тільки в одному матчі з «Нью-Йорком». «Сіксерс» з Ембіідом і без – дві абсолютно різні команди. Підопічні Ніка Нерса мають серію з 9 перемог після відновлення центрового від травми, хоча успіх в грі плей-ін з «Маямі» (105:104) дався дуже непросто. В будь-якому випадку, Джоел грає ефективно і робить своїх партнерів Бадді Хілда, Ніколя Батюма, Тайріза Максі, Келлі Убре, Тобіаса Харріса кращими версіями самих себе на паркеті. «Філадельфія» є сьомим номером посіву, але великою сенсацією її перемога в серії з «Нью-Йорком» (в тому числі в першому гостьовому матчі) точно не буде.

«Денвер» – «Лейкерс»
Початок: 03:30

«Денвер» мав чудовий шанс виграти регулярний чемпіонат Західної конференції, однак в передостанньому матчі несподівано поступився аутсайдеру «Сан-Антоніо» (120:121). Через дану поразку «Наггетс» пропустили вперед «Оклахому». Великою трагедією для Ніколи Йокича, Джамала Мюррея, Аарона Гордона, Майкла Портера це не стало, однак захист титулу підопічним Майка Мелоуна доведеться розпочати з серії проти «Лейкерс», які були їх суперником в минулорічному фіналі конференції. Тоді «Наггетс» оформили «свіп» (4-0), але цього разу їм слід налаштовуватися на більш серйозну боротьбу.

«Лос-Анджелес» в гостьовому матчі плей-ін здолав «Нью-Орлеан» (110:106) і отримав сьомий номер посіву. Від команди Дарвіна Хема очікували кращий результат по сезону, однак 39-річний Леброн Джеймс і його не такий вже молодий зірковий напарник Ентоні Девіс (31 рік) вирішили не викладатися на повну в «регулярці», зберігаючи сили на плей-офф. Д’Анджело Рассел, Руї Хачімура, Остін Рівз в цілому вище голови не стрибнули, хоч і достойно допомагали Леброну та Девісу. Крім того, «Лейкерс» заважали часті травми. При цьому команда Хема залишається небезпечним суперником в іграх на вибування. «Лейкерс» вважаються аутсайдером в серії з «Денвером», однак як мінімум нав’язати супротив діючим чемпіонам точно спроможні.

0

Автор публікації

Офлайн 1 годину

aks701

10
Коментарі: 0Публікації: 1864

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.