Дмитро Забірченко: “Було дуже багато кидків у стилі Леброна Джеймса”

Дмитро Забірченко: "Було дуже багато кидків у стилі Леброна Джеймса" 1 - basket.com.ua

Прес-конференція після матчу «Будівельник» – «Дніпро»

Станіслав Тимофеєнко, форвард «Дніпра»:

– Багато фанатів нашої команди та «Будівельника» зараз на фронті. Вони за нас вболівають. Радий, що показали достойну гру і виграли. Достойно гра чемпіонів і віце-чемпіонів. Завтра зустрічаємося з достойним суперником «Запоріжжям». В цьому сезоні вони грають краще, ніж у попередньому. Після першого домашнього турніру у Дніпрі ми почали готуватися до «Будівельника», працювати над їх комбінаціями. Дуже шкода, що я травмувався і пропустив усі ігри. Сьогодні десь підсів, але намагався як завжди зарядити енергію команду. Дякую всім гравцям, особливо лаві запасних. Цей чемпіонат може виграти команда, у якої буде довга лавка. Вважаю, зо у нас одна з кращих лавок в Україні. Ми це намагатимемося довести в чемпіонаті і Кубку.  Останні дві хвилини ми дуже добре попрацювали в захисті і завдяки цьому перемогли, змусили «Будівельник» помилятися.

Володимир Коваль, головний тренер «Дніпра»:

– «Будівельник» практично нічим нас не здивував. Зробили практично все, що підготували. Дякую хлопцям за те, що виконали план на гру. Я говорив перед матчем, що Тимофеєнко не готовий навіть на 70%. У нього характер капітана. Тільки це йому допомагало в грі, але фізично він не готовий на 100%. Його нога теж дає про себе знати. З «Будівельником» завжди принципові ігри. Сутички, всі були на нервах в першій грі чемпіонату. Це нормально. Баскетбол – контактний вид спорту. За це ми його любимо. Ми акцентували увагу на тому, що повинні грати у швидкий баскетбол. Ми молодше ніж «Будівельник». Хлопці впоралися, були свіжішими. Завдяки цьому ми перемогли.

Володимир Конєв, форвард «Будівельника»:

– Не вистачило енергії. Приймали невірні рішення в захисті. Дали багато других шансів. Трохи ми незіграні до кінця, не відчуваємо один одного. Для мене персонально ця гра була важча, чим перший матч минулого сезону. Трохи перегоріла команда.

Дмитро Забірченко, головний тренер «Будівельника»:

– Емоції після поразки негативні. По-перше, страшного нічого не сталося. Це перша гра. Ми розуміли, що «Дніпро» підсилився гравцями. Нам трохи не вистачає Максима Нікітіна в ротації. Не можу сказати, що молодь відіграла погано, але хочу бачити більше агресії та змістовності від Кабанова та Зайцева. Було видно, що команда фізично не на топ-рівні. Хоча минулого року у нас практично не було передсезонної підготовки, але зараз провели її. Ця підготовка принесла якісь травми, потім вірус, хвороби. Останнє тренування було п’ять на п’ять, але всі інші вшістьох, що важко. Але це відмовки. Ми були з «Дніпром» у рівних умовах. Програли за рахунок прийняття рішень. Були акценти по захисту і нападу, які мали використовувати. Гра «Дніпра» внесла якийсь сумбур або перший матч, але «Будівельник» не має набирати 66 очок. «Дніпро» обмежив легкі очки, змушував нас кидати через руки з супротивом.

Ми маємо знаходити найкращий кидок, який може зараз бути. Було дуже багато кидків у стилі Леброна Джеймса – беремо м’яч і намагаємося через руки закинути. Хоча тренерська ідея – рухати м’яч, знаходити кидок. Цього сьогодні не було. Думаю, що хлопці усе усвідомлюють. Ми ще передивимося відео. Програємо та виграємо разом. Сказав у роздягальні, що заготовки маємо використовувати на майданчику, а не залишати в роздягальні чи на тренуванні. Сьогодні всі ідеї на гру були нівельовані на майданчику. Ляпас тренерському штабу і гравцям. Будемо виходити і намагатися далі грати краще. Нікітін скоро має повернутися. Наступного тижня почне тренування і буде готовим до баблу. Він отримав травму на зборах. Чотири тижні минуло, потрібен ще один і потім почне втягуватися в командну роботу. Чи став наш склад сильніше? Подивимося в кінці сезону. Всім хочеться стартувати з перемоги. Але в баскетболі хтось має програти. «Дніпро» не хотів, ми також. Але це спорт. Сьогодні програли ми. Треба робити висновки і рухатися далі, більш професійно ставитися до себе.

0

Автор публікації

Офлайн 7 години

aks701

10
Коментарі: 0Публікації: 2277

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.