Без чотирьох гравців та з дебютантом у складі: збірна України розпочала підготовку до кваліфікації ЧЄ-2025

Без чотирьох гравців та з дебютантом у складі: збірна України розпочала підготовку до кваліфікації ЧЄ-2025 1 - basket.com.ua

Сьогодні, 17 лютого, в Ризі, Латвія чоловіча збірна України розпочала підготовку до першого ігрового вікна кваліфікації Євробаскету-2025, в рамках якого зіграє проти Словенії та Португалії. Національна команда під керівництвом Віталія Степановського провела перше 2-годинне тренування.

На жаль, через травми в майбутніх матчах не допоможуть збірній форвард Володимир Конєв (Дніпро), а також центрові Костянтин Анікієнко (Фокшани, Румунія) та Дмитро Скапінцев (Вестчестер Нікс, США).

Через тривалий переїзд та важкий процес акліматизації тренерський штаб не задіюватиме в рамках ігрового вікна центрового Володимира Геруна, який в виступає в чемпіонаті Японії.

Натомість дебютний виклик до складу національної команди отримав 20-річний центровий Богдан Бринюк, який має досвід виступів за молодіжні збірні України. Бринюк приєднався до національної збірної в Ризі. Розглядалась можливість запрошення до національної команди Десмонда Йяму (Баварія, Німеччина). Наразі гравець знаходиться на зборі збірної України U-18 в Іспанії. Пріоритет було віддано підготовці бігмена разом з юнацькою збірною, яка зіграє чотири контрольних матчі.

18 лютого до збірної України приєднається захисник Анатолій Шундель. Тренувальний процес продовжиться в неділю – збірна України матиме два тренування.

Захисники

Віталій Зотов (Крайова, Румунія)

Олександр Мішула (ЗТЕ, Угорщина)

Олександр Ковляр (Обрадойро, Іспанія)

Анатолій Шундель (Тарту, Естонія)

Ілля Сидоров (Прометей)

Форварди

Павло Крутоус (Крайова, Румунія)

Олександр Липовий (Прометей)

Іван Ткаченко (Прометей)

Андрій Войналович (Шленск, Польща)

Вʼячеслав Бобров (Прометей)

Центрові

Вʼячеслав Петров (Подгориця, Чорногорія)

Артем Пустовий (Обрадойро, Іспанія)

Богдан Бринюк (Черно Море, Болгарія)

Головний тренер — Віталій Степановський

Тренери — Артем Сліпенчук, Олег Гончаров

0

Автор публікації

Офлайн 25 хв.

BasketAdmin

18
Коментарі: 1Публікації: 749

Одна думка про “Без чотирьох гравців та з дебютантом у складі: збірна України розпочала підготовку до кваліфікації ЧЄ-2025

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.