Директор Суперліги: “Не виключаю, що матчі з Запоріжжя можуть перемістити в Дніпро — це план Б”

Директор Суперліги: “Не виключаю, що матчі з Запоріжжя можуть перемістити в Дніпро — це план Б” 1 - basket.com.ua

Директор чоловічої Суперліги Роман Бойко під час передсезонної пресконференції розповів про ситуацію з проведенням матчів регулярного чемпіонату в Запоріжжі.

“Деякі клуби потребують специфічної уваги, не виключенням є БІПА та “Кривбас”. Я думаю, не буде великим секретом, якщо я скажу, що регулюючи питання щодо участі цих команд в наступному сезоні, безпосереднє відношення до цього мало керівництво Федерації Михайло Бродський та Володимир Драбіковський. Не в останню чергу завдяки цьому “Кривбас” зіграє в Суперлізі, а БІПА буде представлена в Вищій та Першій лігах. Для участі в Суперлізі одеситами забракло місцевої підтримки.

Ми повертаємося до звичного нам формату парних виїздів, але ми зберігаємо систему баблів. Якщо раніше це були звичні три дні по три гри, то в цьому сезоні це буде два дні по дві гри, що краще для ліги та цікавіше. Плей-оф залишається, базовою є модель серій до двох перемог, але клуби ініціюють перегляд кількості матчів в серіях півфіналу а фіналу.

З 22 року, коли ми починали перший “воєнний сезон”, ми починали його з прийняття рішень, в яких містах ми гратимемо. Тоді було прийнято рішення не грати в Одесі, Запоріжжі та Кривому Розі, йшла дискусія щодо Дніпра. Це була непроста дискусія, у клубів були питання щодо матчів в Дніпрі, адже на той момент в цьому місті була доволі висока інтенсивність обстрілів. Але ми зіграли всі матчі, дограли всі зустрічі, які було перервано. Тоді також матчі проходили в Южному, де Черкаські Мавпи грали проти БІПИ в умовах обстрілів, в минулому сезоні матчів в Южному було вже більше.

Я впевнений, що ми зможемо повернути великий баскетбол в Запоріжжя. Всі ці роки в умовах війни в цьому місті проходили матчі інших командних видів спорту — з гандболу, футзалу і навіть футболу.

Але ми аналізуємо та слідкуємо за ситуацією в Запоріжжі: наприкінці минулого сезону кількість обстрілів там зменшилась, ця тенденція продовжилася і влітку. Ми прислухались до прохань керівництва запорізького клубу, якому ми відмовляли раніше і вирішили зіграти в цьому місті. На превеликий жаль, ворог за два тижні до початку чемпіонату почав обстрілювати місто. Тому для нас це новий виклик стосовно організації першого туру. Ми слідкуємо за ситуацією і я не виключаю, що навіть з метою забезпечення безпеки учасників ми можемо деякі ігри, а то й всі перемістити в Дніпро. Це план “Б”.

Також Бойко відповів на питання стосовно можливих змін у календарі Суперлізи через виступи чемпіона України “Дніпра” в груповому раунді Кубку Європи ФІБА:

“Наразі відбуваються консультації, “Дніпро” веде перемовини, як з ФІБА, так і з командами суперницями по груповому етапу Кубку Європи. Звісна річ, що десь доведеться і нам оптимізувати внутрішній календар, десь Дніпро проситиме суперників по єврокубку змістити матчі, а десь і зіграти два матчі на виїзді”.

0

Автор публікації

Офлайн 3 години

BasketAdmin

18
Коментарі: 1Публікації: 977

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.