Директор “Київ-Баскета” Неухацька прокоментувала заяву Кісільчука про борги перед гравцями

Директор "Київ-Баскета" Неухацька прокоментувала заяву Кісільчука про борги перед гравцями 1 - basket.com.ua

Директор “Київ-Баскета” Світлана Неухацька прокоментувала заяву екс-гравця клубу Назарія Кісільчука стосовно боргів столичного клубу за сезон 2023/24.

“З метою уникнення подальших викривлень та маніпуляцій, вважаю за необхідне пролити світло на ситуацію, що склалася оперуючи виключно фактами:

Станом на сьогодні в команді залишилося лише кілька гравців перед якими клуб має незначні заборгованості для ліквідації яких адміністрація та керівництво докладає усіх зусиль отримуючи власні виплати в останню чергу.

Варто відзначити, що по перше, згідно діючих в сезоні 2023/24 контрактних зобов’язань, Клуб повинен зробити остаточні виплатити своїм гравцям впродовж 60-діб після останньої доби нарахування. У зв’язку з завершенням участі у чемпіонаті української Суперліги, даний термін починає свій лік від 23-го квітня 2024-го року. В даному випадку мова йшла про затримку саме за квітень, тобто вона складає менше двох місяців після протермінування згаданого періоду. Відповідно, слова гравця про чотирьохмісячну затримку не відповідають дійсності.

По друге, підписуючи контрактні угоди баскетболісти усвідомлюють можливі затримки зумовлені війною та економічним кліматом підприємництва в Україні.

«Київ-Баскет» фінансується з більш ніж десяти незалежних один від одного джерел — компаній, організацій, підприємств та окремих меценатів, що долучаються до утримання клубу. Тому, хочу висловити вдячність нашим партнерам за підтримку українського баскетболу в складний для вітчизняного бізнесу час. Втім, усі розуміють, що  партнерські виплати так само затримуються з незалежних від клубу обставин, які зумовлює переорієнтація зусиль та ресурсів у більш пріоритетне русло – підвищення української обороноздатності та допомоги війську. Відповідно, несвоєчасні виплати спонсорської допомоги зумовлюють дефіцит у бюджеті клубу та затримки із виплатами гравцям.

На противагу, можемо розглянути приклад інших топ-клубів українського баскетболу — «Будівельника» та «Прометея». Впродовж своєї діяльності ці команди, що фінансувались з одного джерела надходжень не відчували проблем та затримок, але коли джерело «пересохло», клуби змушені були припинити функціонування.

Отже, платили вчасно, але недовго. Питання який спосіб існування кращий, можна вважати риторичним.

Тепер продовжимо висвітлення обставин, що стосуються персони гравця, висловлювання якого стали інформаційним приводом до ситуації, що склалася.

Назарій Кісільчук провів два сезони у складі «Київ-Баскета». Перед початком минулого, лікарі та тренерський штаб клубу діагностували мʼязове пошкодження, отримане в період міжсезоння. Рецидив цієї травми стався в першому матчі чемпіонату проти франківської «Говерли», після чого гравець проходив майже трьохмісячну реабілітацію пропустивши левову частку турнірної дистанції.

Тренерський склад та керівництво клубу пішло на зустріч гравцеві, розраховуючи на його професійні якості в другій половині сезону. Клуб повністю покрив усі супутні витрати повʼязані з реабілітацією та виконував контрактні зобов’язання в повному обсязі.

Натомість, гравець порушив усталені етичні норми та виніс на загал приватне листування з адміністрацією клубу, в якому особиста думка працівника була висловлена в особистій комунікації з гравцем. Своїм коментарем гравець цілеспрямовано перекрутив факт погашення заборгованості. Адже, перед остаточним розрахунком, який відбувся напередодні, а саме 8 серпня, адміністрація узгодила з гравцем залишок боргу. Гравець повністю підтвердив та погодився із кінцевою сумою не висловлюючи жодних заперечень. Але за тиждень, після повідомлення про готовність клубу до розрахунку, забажав отримати додаткові кошти. Тому, слово «вирахували» яке всі бачили на скрін-шоті означає «визначили, звірили, порахували», що випливає з контексту діалогу та має письмові і документальні підтвердження. Попри це, відразу після отримання розрахунку гравець розмістив скрін з листування та спекулятивний коментар.

Відповідно, форвард свідомо та навмисно викривив факти маніпулюючи конфіденційною інформацією з метою заплямувати репутацію клубу.

В заключення — ми не заперечуємо наявність заборгованостей, що зумовлені поточним станом справ в країні. Проте, робимо усе від себе залежне для мінімалізації подібних явищ, доброчесно виконуючи свої зобовʼязання.

Якщо за підсумком двох років співпраці гравець невдоволений ставленням Клубу — замість знецінення роботи колективу та завдання репутаційних втрат бренду клубу, він може знайти собі нову команду де сповна реалізує свої навички. Тим більше, на сьогодні в Україні є маса набагато затребуваніших та соціально важливих функцій, ніж гра в баскетбол.”

0

Автор публікації

Офлайн 6 години

BasketAdmin

18
Коментарі: 1Публікації: 966

Одна думка про “Директор “Київ-Баскета” Неухацька прокоментувала заяву Кісільчука про борги перед гравцями

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.