Зневага від Барклі, перемога над Вестбруком: історія зустрічей “Реала” проти команд НБА

Зневага від Барклі, перемога над Вестбруком: історія зустрічей “Реала” проти команд НБА 1 - basket.com.ua

Декілька днів тому, 10 жовтня, до Мадриду завітав “Даллас”, щоб провести матч з місцевим “Реалом”. Гра завершилася перемогою європейського гранда – 127:123.

Варто сказати, що це далеко не перший матч “бланкос” проти представників найсильнішої ліги світу.  Іспанський топ-клуб навіть вигравав, але все ж заокеанські клуби мають кращу статистику.

Матч №1

У 1988 році “Реал” зіграв проти “Бостона”. Це був турнір McDonald’s Open. “Кельти” у півфіналі не помітили збірну Югославії (113:85), а мадридці не менш впевнено обіграли “Пезаро” (108:96).

Фінал також вийшов надто результативним. Все ж таки топ-клуб НБА переміг (111:96). Хоча перед останньою чвертю “Реал” відставав лише на 6 очок. Особливо постарався Ларрі Берд, який набрав 29 очок і віддав 12 передач. Саме через таку гру він і був визнаний MVP того турніру.

За європейську команду чудово себе показав 24-річний Дражен Петрович, який тою грою остаточно довів, що готовий до гри на рівні НБА, набравши проти “Селтікс” 22 очка.

Ми раді дати гідний бій”, – говорив після гри Лоло Сайнс, наставник Реала.

Обидва наші суперника мали сильні склади, кілька дійсно чудових гравців. Європейський баскетбол дійсно покращився“, – відсипав компліменти своїм опонентам головний тренер американської команди Джиммі Роджерс.

Матч №2

Друга зустріч відбулася через 5 років. Знову ж таки турнір McDonald’s Open. На цей раз турнір проходив у німецькому Мюнхені.

Фіналіст НБА “Фінікс” і переможець Євроліги ФІБА “Лімож” одразу потрапили у 1/2. У попередньому раунді “Реал” обіграв “Байєр” (85:75), а “Віртус-Болонья” (тоді “Баклер Бір” – прим.) переграв  “Секу Франка” (129:88). Саме цей клуб з Бразилії кілька тижнів тому виграв Міжконтинентальний кубок.

На цей раз зустріч із представником США відбулася у півфіналі. Фіналіст попереднього сезону НБА просто не помітив топ-клуб Іспанії – 145:115. Не менш впевнено “Санс” у фіналі обіграли і “Віртус” – 112:90.

Чарльз Барклі набрав за дві гри 52 очки і отримав нагороду МVP турніру, яка носила ім’я Дражена Петровича, який загинув у автокатастрофі за кілька місяців до турніру поблизу того ж Мюнхена.

Загалом прибуття команди НБА і Барклі викликало фурор. Німецькі глядачі розкупили всі 11 тисяч квитків на матчі “Фінікса”. Навіть було запроваджено продаж додаткових стоячих білетів. Багато фанатів приходило з плакатами та постерами лідера “сонячних”. Сам форвард відзначав, що матчі проти європейських команд не можна назвати важкими, він порівняв їх з посиленим тренуванням.

Я не хвилююся про кінцевий рахунок. Якби ми виграли з різницею в +20, люди б сказали, що ми грали погано, а якби ми виграли з різницею в +30, вони б сказали, що ми намагалися надмірно, щоб довести свою силу Очевидно, було б брехнею, якби я сказав, що ми грали з таким рівнем інтенсивності, як проти “Нікс” чи “Буллз”. Ми просто добре потренувалися“, – зізнавалась тоді зірка НБА.

Матч №3

На третю гру довелося чекати 14 років. Суперником була вже не така грізна сила, як попередні суперники. Цього разу треба було грати проти “Торонто”, цей клуб за підсумками сезону 2006/2007 вилетів у першому раунді плей-оф.  До того ж у грі не брав участі Кріс Бош.

Динозаври виграли першу чверть +7, але провал у другій і третій чверті виявився вирішальним, що навіть потуги в останньому періоді не врятували положення. Реал переміг – 104:103.

Найвагомішим аргументом у тій перемозі став добрий відсоток реалізації триочкових (14/30). Молодий Серхіо Юль набрав у цьому матчі 17 очок. Більше “бланкос” приніс лише Луї Баллок – 30.

Матч №4

Через два роки до Мадриду приїхала “Юта”. Можливо, саме через поразку “Репторз” цього разу команда із США була більш серйозно налаштована. Іспанський клуб поступився без особливих шансів (87:109).

Кирило Фесенко, котрий на той момент був гравцем “Джаз”, у матчі не грав, але без українського сліду не обійшлося. Володимир Дашич тоді за 14 хвилин набрав 6 очок і зробив 1 перехоплення. Через 13 років чорногорський бігмен гратиме за БК “Тернопіль”.

Варто сказати, що клуб НБА хоч і набрав 109 пунктів, але за весь матч влучив лише 3 дальні кидки з 7 спроб.

Матч №5

У 2012 році “Реалу” випала честь зіграти з командою, яка грала у стилі “Grit and Grind”. На цей раз уже представник Європи був гостем. Матч у Мемфісі не викликавши ажіотажу – гру відвідали лише 10 242 глядачі.

“Ведмеді” здобули перемогу (105:93), але на відміну від інших команд НБА “Мемфіс” майже не знімав з гри лідерів. Руді Гей зіграв 37 хвилин, Майк Конлі – 36, Марк Газоль – 34, Зак Рендольф – 33, Тоні Аллен – 28. Ця п’ятірка набрала 79 очок, чим і зробила вирішальний внесок у перемогу.

Матч №6

Ще через два дні “Реал” був у Канаді, щоб знову зіграти проти “Торонто”. “Динозаври” в ті роки були далеко не найкращою командою ліги, але певну образу на “бланкос” тримали через поразку кількарічної давнини. Тим більше, що у ростері канадського клубу з матчу в Європі залишилися Хосе Кальдерон та Андреа Барньяні.

Представник Євроліги гідно боровся, особливо добре показав собе молодий Нікола Міротич, який набрав 17 очок та зібрав 12 підбирачів, але цього виявилося замало. Канадський клуб взяв реванш – 102:95.

Матч №7

У жовтні 2015 року в гості до “Реала” завітав “Бостон”. “Кельті” застосували широку ротацію, що дозволило  повністю переграти іспанців (111:95)

Дуже провальну гру провів Лука Дончич. За 16 хвилин він набрав всього 1 очко (0/2 триочкових, 1/2 штрафні), зібрав 4 підбирання, віддав 1 передачу при 2 втратах. Звинувачувати словенця немає сенсу, йому тоді було лише 16 років.

Матч №8

Провалив Лука і матч проти “Оклахоми”, який відбувся рік потому. За 18 хвилин він набрав 3 очки (1/2 двоочкових, 0/3 триочкових, 1/2 штрафні), зібрав 5 підбирань, віддав 4 передачі при 2 втратах.

М’яко кажучи, і сам “Реал “мав дуже поганий вигляд у першій половині, тому не дивно, що на перерву “Тандер” пішли з комфортним лідерством у +15. Могло бути і більше, але Юль забив чудовий баззер-біттер.

Починаючи з третьої чверті, господарі почали скорочувати рахунок. Це змусило публіку гнати своїх улюбленців ще активніше, що дозволило спочатку перевести гру до овертайму, а там вирвати перемогу – 142:137.

За “громових” тоді феєрив Віктор Оладіпо, який набрав 34 очки. Енес Кантер зробив дабл-дабл – 29 очок та 10 підбирань. Рассел Вестбрук набрав 18 очок і зробив 3 перехоплення, але зіграв лише 22 хвилини.

0

Автор публікації

Офлайн 7 години

Ruslan1996

104
Коментарі: 38Публікації: 8050

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.