Єврокубок представив перелік учасників у сезоні 2023/24 і оголосив про новий формат змагань

Єврокубок представив перелік учасників у сезоні 2023/24 і оголосив про новий формат змагань 1 - basket.com.ua

Єврокубок затвердив остаточний список учасників турніру у сезоні 2023/24.

Всього участь в сезоні візьме 20 клубів, серед яких півфіналіст минулого сезону “Прометей.

Залишиться в Єврокубку “Гран-Канарія”, яка відмовилась від участі у Євролізі, грецький “Промітеас” та турецький “Бурсаспор”, які наступний сезон проведуть у Лізі чемпіонів, замінять грецький “Аріс” та “Бешикташ” з Туреччини. Плюс цьогоріч в турнірі дебютують “Вулвз” з Литви, а нема серед учасників італійської “Брешії”.

Список учасників: “Прометей” (Україна), “Гран-Канарія”, “Ховентут” (обидва – Іспанія), “Бешикташ”, “Тюрк Телеком” (обидва – Туреччина), “Тренто”, “Венеція” (обидва – Італія), “Бурк”, “Париж” (обидва – Франція), “Ульм”, “Гамбург” (обидва – Німеччина), “Хапоель” Тель-Авів (Ізраїль), “Літкабеліс”, “Вулвз”  (обидва – Литва), “Аріс” (Греція), “Будучност” (Чорногорія), “Цедевіта Олімпія” (Словенія), “Лондон Лайонс” (Англія), “Шльонск” (Польща) та “Клуж-Напока” (Румунія).

Трішки зміниться формат турніру. В наступному сезоні традиційно для останніх сезонів змагання пройдуть в двох групах по 10 команд, але до наступного раунду виходитимуть по 6 команд:

– По два перші місця безпосередньо опиняться у чвертьфіналі.

– Команди з місць 3-6 боротимуться один з одним за вихід у чвертьфінал у додатковій стадії, яка пройде у форматі на виліт, тобто складатиметься з одного матчу для кожного клубу.

Чвертьфінал також пройде у форматі одного матчу, а ось зі стадії півфіналу команди гратимуть до двох перемог.

0

Автор публікації

Офлайн 3 дні

vodolaz

128
Коментарі: 5Публікації: 7227

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.