Вперед до Перемоги! Кубок України 3х3, усі подробиці благодійного турніру на підтримку ЗСУ

Вперед до Перемоги! Кубок України 3х3, усі подробиці благодійного турніру на підтримку ЗСУ 1 - basket.com.ua

Нещодавно Федерація баскетболу України оголосила про початок літнього Кубка України 3х3. Перший тур змагань стартує уже найближчої суботи (16-го липня) на сучасних ігрових майданчиках 3х3 столичного ВДНГ.

Попри те, що до старту залишається ще кілька днів у перший етап Кубка України заявилося уже 10 чоловічих команд. Ми очікуємо потужний склад учасників у перших офіційних баскетбольних змаганнях на території України після ганебного свинячого вторгнення російської орди. Одним із основних кретеріїв, які на сьогодні є у проведенні змагань – безпека. Тому у разі повітряної тривоги змагання миттєво призупиняються, а усі учасники та організатори змушені будуть пройти в укриття, яке є у місці проведення

Вперед до Перемоги! Кубок України 3х3, усі подробиці благодійного турніру на підтримку ЗСУ 3 - basket.com.ua

Відзначимо, що київський етап є стартовим з восьми у календарі Кубку України 3х3 «Вперед до перемоги!». Наразі заплановано проведення 8 турів першого етапу та фінал на День Незалежності України – 24-го серпня 2022 року. Ці змагання стануть першими офіційними з баскетболу на території України з початку війни.

Окрім спортивної складової змагання мають соціальний характер. Протягом усіх восьми турів ФБУ збиратиме кошти на допомогу ЗСУ. Зокрема організатори та учасники змагань хочуть зібрати близько 300 тисяч гривень на придбання автомобіля для ЗСУ. Так, внесок у розмірі 120 гривень з гравця та призовий фонд кожного з турів протягом змагань буде накопичуватися у єдину «банку», яка на День Незалежності стане фундаментом для купівлі важливого подарунка нашим військовим. Відтак участь кожної команди у Кубку України є фактичним внеском у потребу погнати русню з нашої землі.

На сьогодні у лавах збройних сил України та добровольчих формувань служить низка наших баскетбольних друзів. Однією з найгарячіших точок під час воєнних дій в Україні є харківський напрямок. Серед хлопців, які боронять нашу землю там у добровольчому формуванні територіальної громади «Хартія» служить президент БК «Харківські Соколи» та Федерації баскетболу Харківщини –  Сергій Чебишев. Минулої п’ятниці три автомобіля ДФТГ «Хартія» потрапили під обстріл рашистів. Слава Богу, ніхто з хлопців не постраждав. Однак, для виконання бойових завдань, вони вкрай потребують кілька автівок.

Давайте разом допоможемо нашим хоробрим друзям і протягом Кубку України зберемо необхідну суму на придбання авто!

Вперед до Перемоги! Кубок України 3х3, усі подробиці благодійного турніру на підтримку ЗСУ 5 - basket.com.ua

Увага! Донатити уже можна через QR код на афіші змагань! Також його можна буде знайти під час онлайн трансляцій усіх етапів Кубка України. Під час першого туру у Києві транслюватимуться відразу два ігрових корти.

Орієнтовний календар Кубка України з баскетболу 3х3 Вперед до перемоги:

1 тур – 16.07.2022р. – Київ;
2 тур – 23.07.2022р. – західна Україна
3 тур – 30.07.2022р. – західна Україна
4 тур – 31.07.2022 – центральна Україна
5-6 тур –06.08.2022 – центральна Україна, західна Україна
7 тур – 13.08.2022 – західна Україна
8 тур – 20.08.2022 – західна Україна
24.08.2022- Фінальний тур.

*Відповідно до наказу обласних військово-цивільних адміністрацій усі тури проходитимуть без глядачів. Стежити за змаганнями можна буде завдяки онлайн трансляціям на сайті ФБУ.

Вперед до Перемоги! Кубок України 3х3, усі подробиці благодійного турніру на підтримку ЗСУ 7 - basket.com.ua

0

Автор публікації

Офлайн 3 тижні

BrickFreak

79
Коментарі: 28Публікації: 1699

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.