Володимир Конєв: “Збірна України 3х3 — це новий, цікавий досвід”

Володимир Конєв: "Збірна України 3х3 — це новий, цікавий досвід" 1 - basket.com.ua

Чемпіон української Суперліги Володимир Конєв в таборі збірної України 3х3 працює на зборі в Литві. Досвідчений форвард, який є гравцем національної команди в класичному баскетболі, вперше в кар’єрі отримав шанс зіграти за збірну 3х3.

Про своє рішення приєднатися до команди та збори напередодні кваліфікації чемпіоната Європи Конєв розповів пресслужбі ФБУ.

Як проходить робота на першому зборі в Литві?

– У нас небагато часу на підготовку до першого турніру, тому тренер дає по два тренування на день. Нам треба швидко зігратись, і баскетболістами, які грали виключно 5х5 — таким як я — треба втягнутися в цей баскетбол, адже є свої нюанси. Гра дуже динамічна. Є свої хитрощі, свої правила, тому, зокрема, підготовчі турніри матимуть велике значення. Але головна мета, звичайно, підготуватися до кваліфікації чемпіонату Європи.

Чим тебе зацікавив виступ за збірну України 3х3?

– Мені зателефонував тренер та запропонував зіграти за збірну. В 5х5 за збірну я вже грав, тож мені захотілося пограти і в 3х3. Це новий, цікавий досвід, і мені здалося, що цей склад має реальні шанси здобувати перемоги. У нас зібралась гарна команда.

Наскільки для тебе був відчутним інший рівень інтенсивності в баскетболі 3х3?

– Відразу відчув різницю — з першого дня. Тренер дав нам зрозуміти, що ми маємо працювати на високому пульсі. Це трохи незвично, адже і тренуватись, і грати треба на такому пульсі. Але я звикаю і намагаюся призвичаїтись до цього ритму.

Після сезону я кілька тижнів відпочив, залікував свої пошкодження, які отримав в останній грі сезону Суперліги. Бігав, катався на велосипеді, але це було не дуже довго, адже доволі швидко почалися збори 3х3. Зараз відчуваю себе нормально.

Але в той же час не сказав би, що роботу з командою 3х3 можна розглядати, як підготовку до наступного сезону, адже тут інша робота та більше акцент на короткі взаємодії. Коли я готуюся до сезону в класичному баскетболі я більше є прихильником роботи в тренажерній залі, бігу, велосипеду.

Як тобі атмосфера в команді?

– У нас ще не було матчів, щоб ми краще відчули один одного в грі. А зараз атмосфера дуже гарна, всі приїхали в команду за власним бажанням, всі хочуть грати та здобувати перемоги для України. Тож зараз мені в команді все подобається.

Які завдання стоять перед командою?

– Першочергове — це подолати кваліфікацію. Якщо невдало виступимо, то не поїдемо на чемпіонат Європи. Треба потрапити в призи у відборі. Тренер ще офіційно не озвучував, але, звичайно, як, завжди, в кожному матчі ми гратимемо на перемогу, а за час зборів намагатимемось побудувати сильну команду.

Володимир Конєв: "Збірна України 3х3 — це новий, цікавий досвід" 3 - basket.com.ua

0

Автор публікації

Офлайн 3 тижні

BrickFreak

79
Коментарі: 28Публікації: 1699

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.