Володимир Холопов: “Два технічних у грі з Німеччиною дуже вплинули на результат”

Головний тренер чоловічої збірної України Володимир Холопов в інтерв’ю пресслужбі ФБУ прокоментував виступ команди у кваліфікації чемпіонату Європи, що пройшла в румунській Констанці.

На жаль, після трьох перемог поспіль, наша команда зазнала поразок від Хорватії та Німеччини в матчах 1/2 фіналу на за третє місце, не зумівши увійти до числа трьох кращих команд відбору.

Чого не вистачило у вирішальних матчах проти Хорватії та Німеччини?

– Не вистачило спортивного везіння та фарту. Але були й помилки з нашого боку, і дивні суддівські рішення. Два технічних у грі з Німеччиною дуже вплинули на результат гри.

Ми виконали колосальний обсяг роботи у тренувальному таборі, старалися, працювали, але… Не знаю, чи буває щось гірше, ніж посісти четверте місце і не вийти на чемпіонат Європи. Сказати те, що команда пригнічена — це нічого не сказати. Всі дуже переживають, немає байдужості в очах гравців.

Гравці робили все, щоб виграти, але, на жаль, збірна Хорватії була міцним горішком, так само як і збірна Німеччини. У німців ми впевнено виграли в першому матчі, але це спорт — не дарма вони грали на чемпіонаті світу.

Ми виграли три матчі поспіль на цьому турнірі. Які позитивні моменти у грі команди можете виділити?

– Ми показали непоганий баскетбол, добре боролись, але під час другого ігрового дня баскетбол став жорсткішим і подекуди грубішим. І такий грубий баскетбол в 3х3 нівелює майстерність гравців. Гра була достатньо жорсткою і з хорватами, і з німцями. Нам не вдалося реалізувати в другий день те, що вдавалося реалізовувати в перший.

В перший день суддівством було іншим, і одним з наших основних завдань на цьому турінірі було підлаштуватися під критерії суддівства. Погодні умови були непрості, було достатньо вітряно, але умови для всіх були однакові.

Наскільки вдалося реалізувати ігровий потенціал цього складу збірної України?

– По-перше, хочу сказати, що якщо б я збирав команду наново, я зібрав би цих хлопців і працював би з ними надалі. Я не сумніваюся в тому, що на сьогоднішній день ці гравці — найсильніші у баскетболі 3х3 з тих, хто був в Україні і кого нам вдалося залучити до збірної. Нам не вистачило ігрового досвіду, адже хлопці не були задіяні в 3х3 на такому високому рівні. Але те, що це гравці високого рівня — це вони вже давно довели.

0

Автор публікації

Офлайн 3 тижні

BrickFreak

79
Коментарі: 28Публікації: 1699

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.