Віталій Степановський: “Всі збірні намагатимуться використати останній шанс поїхати на Олімпійські ігри”

Віталій Степановський: "Всі збірні намагатимуться використати останній шанс поїхати на Олімпійські ігри" 1 - basket.com.ua

За підсумком жеребкування пре-кваліфікації Олімпійського баскетбольного турніру збірна України отримала в суперники збірні Туреччини, Болгарії та Ісландії. В своєму коментарі пресс-службі ФБУ головний тренер нашої збірної Віталій Степановський дав першу реакцію на жеребкування.

“В першу чергу, звичайно, треба відзначити збірну Туреччини. Це сильна команда, яка виступатиме на домашньому паркеті. Зрозуміло, що команда дуже потужна, плюс гратиме вдома, тож турків можна вважати фаворитами нашої четвірки.

Збірна Болгарії теж хороша команда, лідерами якої є один з краших гравців Євроліги в цьому сезоні Саша Везенков, а також натуралізовані американці Коді Міллер-Макінтайер та Ді Бост. Ці гравці — це півкоманди болгарської збірної, в якій окрім того є декілька досвідчених гравців.

Збірна Ісландії зайвого представлення не потребує. Ми зазнали дуже прикрої поразки від них у виїзній грі кваліфікації чемпіонату світу-2023. Ця поразка в результаті і не дозволила нам вийти у фінальну частину. Це суперник, який грає в дуже швидкий баскетбол, з великою кількістю триочкових кидків. Наші хлопці нещодавно двічі грали проти них і вже добре знайомі з цією збірною Ісландії.

Думаю, це буде цікавий турнір, адже команди до останнього зберігатимуть шанси потрапити на Олімпійські ігри. Всі збірні намагатимуться максимально відповідально підійти до цього турніру, викликати найсильніших гравців до складу, та спробувати використати свій шанс”.


Для виходу до кваліфікаційного турніру Україні потрібно стати однією з двох кращих на груповому етапі, а далі виграти плей-оф, який стартує з півфіналу (в Стамбулі зіграють команди груп С та D).

Результати жеребкування для Європи:

Група А: Чехія, Північна Македонія, Ізраїль, Естонія
Група В: Португалія, Польща, Угорщина, Боснія та Герцеговина
Група С: Туреччина, Україна, Болгарія, Ісландія
Група D: Нідерланди, Хорватія, Бельгія, Швеція

Віталій Степановський: "Всі збірні намагатимуться використати останній шанс поїхати на Олімпійські ігри" 3 - basket.com.ua

Нагадаємо, що згідно формату 16 європейських збірних, які зараз розділені на дві вісімки, під час жеребкування 1 травня будуть поділені на чотири групи.

В кожному такому квартеті буде зіграно круговий турнір (кожна команда з кожною). Перші дві команди групи вийдуть до півфіналу, де продовжать боротьбу за путівку. Її отримає переможець фіналу “вісімки”. При цьому півфінали та фінал пройдуть в форматі одного матчу.

Дати ігор:

12-16 серпня 2023 – груповий етап

18 серпня – півфінали

20 серпня – фінали

Лише переможці пре-кваліфікаційних турнірів отримають місця на олімпійському кваліфікаційному турнірі.

0

Автор публікації

Офлайн 1 місяць

BrickFreak

79
Коментарі: 28Публікації: 1689

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.