Українець Єгор Сушкін увійшов до символічної збірної академії “Шяуляю”

Українець Єгор Сушкін увійшов до символічної збірної академії "Шяуляю" 1 - basket.com.ua

Кандидат до збірної України U-18 Єгор Сушкін був обраний у символічну п’ятірку литовської баскетбольної академії “Шяуляю”.

Поточний сезон 18-річний розігруючий провів за другу команду клубу в третій лізі Литви. Також виступав у місцевих чемпіонатах U-18 (стали чемпіонами дивізіону В) та U-19 (посіли 2-ге місце серед еліти).

Напередодні вдалося отримати коментар Єгора. Він розповів про перші кроки в спорті покращення у власній грі, очікування від чемпіонату Європи-2024.

«Баскетболом розпочав займатися з 8 років, до цього відвідував футбольну секцію та бачив себе в цьому виді спорту. Моя сестра записалася на баскетбол, але їй було страшно одній йти на перше тренування. Щоб підтримати Дарію також пішов із нею. 

Вважаю, що відразу з першого дня добре влучав у кошик. Мені так сподобалася гра, що прийняв рішення продовжити займатися баскетболом.

У порівнянні з минулим роком вдалося покращити реалізацію триочкових кидків, а також вийти на солідний відсоток влучань штрафних.

Перед літнім єврофорумом зі збірною було проведено багато роботи як індивідуально, так і командно. У нас хороший склад, кваліфіковані тренери. Так що нам немає чого боятися», – повідомив Сушкін.

За Україну, за себе та за двох хлопців: хто може поїхати на «Ярмарок талантів» – чемпіонат Європи U-18

Українець Єгор Сушкін увійшов до символічної збірної академії "Шяуляю" 3 - basket.com.ua

У третій литовській лізі захисник у середньому за 21 гру записав до активу 15.3 очка, 4 підбирань та 3.9 результативні передачі. Середній рейтинг ефективності (РЕ) склав 18.2

В плей-оф Литви U-19 його статистика за 30:20 хвилин: 16.6 очка, 5.3 підбирання, 4.8 асиста, 2.5 перехоплення. А також реалізував 50% триочкових та 83.8% штрафних. РЕ: 19.

У плей-оф чемпіонату до 18 років у середньому здобував 16 очок (38.7% – реалізація триочкових кидків), 7 підбирань, 4.3 передачі, 2 перехоплення за 33:29 на майданчику. РЕ: 17.

Українець Єгор Сушкін увійшов до символічної збірної академії "Шяуляю" 5 - basket.com.ua

Торік Єгор був основним першим номером та віце-капітаном збірної України U-18, сформованої з кращих баскетболістів 2005 року народження та молодше. 

Встигав як віддавати результативні передачі (найкращий асистент команди – 2.6 передачі), так і набирати очки самотужки (перший за відсотком реалізації дальніх кидків – 28.8; другий скорер – 14.6). 

Найбільше проводив часу на майданчику серед усіх українців – у середньому рівно 34 хвилини.

0

Автор публікації

Офлайн 13 години

BasketAdmin

18
Коментарі: 1Публікації: 812

2 думки про “Українець Єгор Сушкін увійшов до символічної збірної академії “Шяуляю”

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.