“Сан-Антоніо” обрав Віктора Вембаньяму під першим піком на драфті-2023

"Сан-Антоніо" обрав Віктора Вембаньяму під першим піком на драфті-2023 1 - basket.com.ua

“Сан-Антоніо” обрав французького “великого” Віктора Вембаньяму під 1-м номером на драфті НБА 2023 року.

Вембаньяма вважався безумовним фавормитом на перший пік. 19-річного екс-гравця “Метрополітану” називають “талантом покоління” та найкращим баскетболістом на драфті з часів Леброна Джеймса (2003).

221-сантиметровий Вембаньяма в минулому сезоні чемпіонату Франції набирав 20,6 очка, 10,1 підбирання, 2,4 передачі і 3,0 блок-шота в середньому за гру. Він допоміг команді дійти до фінальної серії, в якій “Мерополітан” поступився “Монако”

“Я не можу описати емоції, які відчув після вибору. Одне з найкращих відчуттів у моєму житті. Напевно, це найкращий вечір у моєму житті. Я так довго мріяв про це. Мрія здійснилася. Це неймовірно.

П’ять хвилин перед тим, як “Сперс” оголосили рішення? Саме тоді в мене почалося це приємне хвилювання, “метелик у животі”, саме тоді я помітив, як моя родина затихла. Всі дивилися на свій годинник. Потім пролунало моє ім’я, мене покликали, я пішов. Мене вітало багато людей. Я побачив Адама Сільвера, знову потис йому руку, обійняв.

Радість уболівальників у Сан-Антоніо? Мені потрібно побачити запис цього моменту. Моє послання їм: я викладуся на всі 100%, зроблю все, що в моїх силах, щоб “Сан-Антоніо” здобув перемогу, намагатимусь вплинути на клуб і вболівальників, на місцеву спільноту”, – заявив Вембаньяма.

0

Автор публікації

128
Коментарі: 6Публікації: 7310

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.