Офіційно: Валерій Плеханов очолив київський “Будівельник”

Офіційно: Валерій Плеханов очолив київський "Будівельник" 1 - basket.com.ua

Досвідчений український тренер Валерій Плеханов очолив “Будівельник”. Про це офіційно повідомила пресслужба клубу.

Фахівець вже долучився до комплектації складу десятиразових чемпіонів України і готуватиме команду до кваліфікації Ліги Чемпіонів. 

Плеханов – в минулому, один із співзасновників баскетбольного клубу “Донецьк”. В 2008-2013 роках працював у тренерському штабі цього клубу. В сезоні 2013/2014 очолив БК “Донецьк” та вивів його до півфіналу чемпіонату Суперліги та до фіналу Кубка, де його команду переміг саме “Будівельник”.

У сезоні 2014/2015 тренував “ДніпроАЗОТ”, а з наступного року – “Кривбас”, який привів до бронзових нагород Суперліги 2015/2016.

2017 року підписав угоду з БК “Запоріжжя” і привів його рік тому до срібних медалей чемпіонату України – найвищого досягнення в історії клубу. 

Напередодні сезону 2021/2022 Плеханов став головним тренером “Харківських Соколів”. 

Наразі Валерій Плеханов – асистент Айнарса Багатскіса в національній збірній України та головний тренер української збірної U18, з якою завтра, 30 липня, стартує на юнацькому Євробаскеті.

0

Автор публікації

Офлайн 1 місяць

BrickFreak

79
Коментарі: 28Публікації: 1689

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.