НОК України сформував план заходів у разі допуску атлетів з РФ та Білорусі до Олімпіади-2024

НОК України сформував план заходів у разі допуску атлетів з РФ та Білорусі до Олімпіади-2024 1 - basket.com.ua

Національний олімпійський комітет України вирішив провести консультації з національними спортивними федераціями щодо можливості бойкоту Олімпіади-2024 у разі допуску атлетів з РФ та Білорусі до змагань. Це відбулось на позачерговій асамблеї НОК України. Про це повідомляє Суспільне.

Крім цього, НОК України підготував план заходів щодо недопущення повернення атлетів з РФ та Білорусі до міжнародних змагань:

  1. НОКу України підготувати та направити письмові звернення до суб’єктів олімпійського руху: національних олімпійських комітетів країн світу, міжнародних спортивних федерацій з олімпійських видів спорту та інших суб’єктів олімпійського руху – до 10 лютого.
  2. Отримати зворотній зв’язок від суб’єктів олімпійського руху – протягом 1 місяця з моменту звернення.
  3. НОКу України провести аналіз отриманої інформації за результатами консультації – протягом 1 місяця з отримання інформації.
  4. За підсумками проведеної роботи узагальнити і сформувати спільну позицію та винести її на обговорення позачергової Генеральної асамблеї – за результами підсумків протягом 2-х місяців.

Питання можливості бойкоту у підсумку було проголосовано членами НОК України. Її підтримали 109 членів зі 112, присутніх на засіданні (три – утрималися).

“Якщо все ж таки будуть допущені російські і білоруські спортсмени до міжнародних змагань, то, на мою особисту думку, крайній захід – бойкотування Олімпійських ігор. Хочу, щоб всі це почули”, – сказав перед голосуванням Міністр спорту України та президент НОК України Вадим Гутцайт.

Нагадаємо, наприкінці січня Міжнародний олімпійський комітет оголосив про намір повернути до змагань спортсменів з Росії та Білорусі. А згодом і підтримав намір Олімпійський комітет Азії надати можливість атлетам цих країн виступати та навіть боротися за олімпійські ліцензії на Ігри у Парижі, що відбудуться у 2024 році.

0

Автор публікації

Офлайн 1 день

vodolaz

123
Коментарі: 5Публікації: 7190

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.