Суперечливе правило від НБА: як 12 суперзірок позбавили шанса на сезонні нагороди

Суперечливе правило від НБА: як 12 суперзірок позбавили шанса на сезонні нагороди 1 - basket.com.ua

Починаючи з сезону-2023/2024 гравці НБА повинні взяти участь принаймні в 65 матчах, щоб мати право на отримання сезонних нагород і потрапляння у символічні збірні. Ліга ввела нове правило в рамках політики, спрямованої на «зменшення навантаження та підтвердження того, що сезон складається з 82 ігор».

«Баскетболіст повинен грати, якщо у нього немає проблем зі здоров’ям», – сказав комісар НБА Адам Сільвер.

Гравець не просто повинен взяти участь в 65 матчах. Щоб гра була зарахована, треба провести на паркеті щонайменше 20 хвилин. Інакше неможливо претендувати на нагороди MVP, Кращий захисний гравець року, Найбільш прогресуючий гравець, потрапляння в збірні сезону НБА та захисні символічні п’ятірки. Зараз середина сезону. CBS Sports виділив 12 зірок, які вже втратили шанси на нагороди або перебувають «в небезпечній зоні».

Кайрі Ірвінг, «Даллас Маверікс»: не претендує на нагороди

Luka Doncic cheers as 'amazing' Kyrie Irving shines on Dallas Mavericks debut | Dallas Mavericks | The Guardian

Ірвінг добре грав за «Маверікс». Звісно, йому було б важко претендувати на потрапляння в збірну сезону НБА, враховуючи конкуренцію з боку молодих розігруючи. Тим не менш, Кайрі тепер не має права навіть помріяти. Через випадкову травму стопи він не виходив на паркет майже весь грудень, а після нещодавньої проблеми з великим пальцем пропустив понаднормову кількість ігор.

Бредлі Біл, «Фінікс Санз»: не претендує на нагороди

Перший сезон Біла в «Фініксі» ознаменувався постійними травмами. Проблеми зі спиною, які почалися в тренувальному таборі, заважали йому дебютувати в «Санз» до листопада, а потім майже відразу змусили пропустити ще три тижні. Після повернення він вивихнув щиколотку і не грав два тижні. Загалом Біл уже значно перевищив максимальну кількість ігор, які міг пропустити.

Ламело Болл, «Шарлотт Хорнетс»: не претендує на нагороди

LaMelo Ball says he signed 5-year extension with Hornets because team is on the right path | AP News

Наймолодший з братів Боллів неймовірно стартував у цьому сезоні, перш ніж наприкінці листопада отримав травму щиколотки. Ламело вже повернувся, але пропустив 20 ігор протягом майже двох місяців. Як наслідок, його не будуть розглядати як претендента на нагороди за підсумками сезону.

Джа Морант, «Мемфіс Гріззліз»: не претендує на нагороди

Морант нещодавно переніс операцію на плечі і достроково завершив сезон, але його позбавили права на будь-які нагороди ще до дебютної гри. Це сталося через те, що ліга дискваліфікувала розігруючого на 25 матчів через численні випадки розмахування вогнепальною зброєю в соціальних мережах. Травми та проблеми поза майданчиком не дозволили Моранту отримати нагороди минулого року, тож два роки поспіль найпрогресивніший гравець і представник другої збірної сезону-2021/2022 залишається ні з чим.

Джиммі Батлер, «Маямі Хіт»: пропустив 15 з 17 дозволених матчів

Дехто стверджує, що Батлер починає «грати по-справжньому» лише після перерви на Матч усіх зірок НБА. Однак Джиммі п’ять разів входив до збірних сезону, в тому числи тричі за останні чотири сезони. Його шанси потрапити туди цього року виглядають мізерними, оскільки він вже пропустив 15 ігор. Варто зазначити, що Батлер за кар’єру зіграв 65+ матчів лише чотири рази.

Джоел Ембіід, «Філадельфія Сіксерс»: пропустив 14 з 17 матчів

MVP repeat bid in jeopardy as 76ers star Joel Embiid to undergo knee surgery

Чинний MVP не зможе вдруге поспіль отримати нагороду. Ембііду діагностували розрив меніска в лівому коліні. Його чекає операція для усунення проблеми. Конкретних часових рамок відновлення Ембііда не було оголошено, але очевидно, що центровий пропустить тривалий період і випаде зі списку претендентів на MVP і збірні сезону

Крістапс Порзінгіс, «Бостон Селтікс»: пропустив 14 з 17 матчів

«Селтікс» знову стали елітною оборонною командою, в значній мірі, завдяки латвійському центровому. Грандіозний літній обмін Порзінгіса окупився. Здається малоймовірним, що Крістапс матиме шанси потрапити в захисні п’ятірки, оскільки він уже пропустив 14 матчів і має тривалу історію травм. Останнім часом йому не дозволяють грати в обох половинах, оскільки команда демонструє обережність з його здоров’ям.

Тайріз Халібертон, «Індіана Пейсерз»: пропустив 13 з 17 матчів

Tyrese Haliburton's contract extension is big business for the Pacers
Кращий асистент НБА не виходив на паркет в 13 матчах через розтягнення підколінного сухожилля, яке отримав 8 січня проти «Бостон Селтікс». Напередодні очікуваного повернення в склад, також в матчі з «Селтікс», Халібертон назвав правило ліги про 65 ігор «дурним». Ця вимога може мати серйозні фінансові наслідки для Тайріза, оскільки вартість максимального продовження контракту, яке він підписав минулого літа, залежатиме від того, чи потрапить він до збірної сезону.

Бем Адебайо, «Маямі Хіт»: пропустив 10 з 17 матчів

У цьому сезоні «Хіт» серйозно регресували. Одна з причин – зірковий центровий Бем Адебайо пропускав матчі. Травма стегна вивела його з ладу на термін більше двох тижнів на початку грудня. Загалом він пропустив уже 10 ігор. Вплив Адебайо на оборону незаперечний, але його надії на п’яте поспіль потрапляння у захисні п’ятірки сезону залежить від здатності залишатися здоровим в другій половині сезону.

Девін Букер, «Фінікс Санз»: пропустив 9 з 17 матчів

Букер мав проблеми на початку сезону. Він не виходив на паркет в 8 із перших 10 ігор «Санз» через травму ноги. З тих пір Девін повернувся на елітний рівень: набирає 27,8 очок і рекордні в кар’єрі 7,2 передачі, а також пропустив лише одну гру. Однак через ранню відсутність Букер має право пропустити лише 8 матчів до кінця чемпіонату, інакше втратить шанси на сезонні нагороди.

Донован Мітчелл, «Клівленд Кавальєрс»: пропустив 9 з 17 матчів

Donovan Mitchell misses practice, status for Thursday night in Houston uncertain - cleveland.com

У минулому сезоні Мітчелл дебютував у збірній НБА. Він допоміг «Кавальєрс» вийти в плей-офф вперше в цьому столітті без  Леброна Джеймса в складі. Доноваку потрібно залишатися здоровим у другій половині чемпіонату, якщо він хоче знову отримати місце в символічний п’ятірці. Травма підколінного сухожилля та хвороба, після якої він пролежав в ліжку 4 дні, в сумі призвели до пропуску дев’яти матчів.

Кевін Дюрант, «Фінікс Санз»: пропустив 7 з 17 матчів

Форвард-ветеран був найздоровішим представником «Великої трійки» «Санз», і це про щось говорить. Дюрант проводить вражаюче результативний сезон (28,3 очки), але кілька періодичних дрібних травм завадили йому взяти участь у семи іграх. Враховуючи проблеми Кевіна зі здоров’ям в останні сезони (не грав більше 65 матчів з 2019 року після розриву ахілла), є сумніви щодо його здатності стабільно виходити на паркет в другій половині сезону. .

0

Автор публікації

Офлайн 3 години

aks701

10
Коментарі: 0Публікації: 1911

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.