Хорватському центровому буде присвоєне звання “Легенда Євроліги”

Хорватському центровому буде присвоєне звання “Легенда Євроліги” 1 - basket.com.ua

Знаменитому 44-річному хорватському центровому Ніколі Вуйчичу (211 см., 108 кг.) буде присвоєне звання “Легенда Євроліги”. Вуйчич грав у Євролізі з 2001 по 2011 роки, змінивши 3 клуби: “Маккабі” (Тель-Авів), “Оліипіакос” та “Ефес Пілсен” (нині має назву “Анадолу Ефес”). Урочиста церемонія відбудеться 8 грудня в Ізраїлі в Менора Мівтахім Арені перед матчем “Маккабі” (Тель-Авів) проти “Валенсії”.

Вуйчич був найтитулованішим центровим свого покоління в Євролізі. Нікола 5 разів обирався до символічної збірної Євроліги, що є найкращим показником серед усіх центрових в історії турніру та п’ятим серед усіх гравців за історію цього турніру.

Хорватському центровому буде присвоєне звання “Легенда Євроліги” 3 - basket.com.ua

Вуйчич виграв Євролігу в 2004 і 2005 роках спочатку, як гравець “Маккабі”, а потім у 2014 році як спортивний директор клубу. Хорват стане лише 9 гравцем, який отримає найпочесніше звання та найвищу нагороду Євроліги. До нього це зробили Тео Папалукаса, Хуана Карлоса Наварро, Рамунаса Шишкаускаса, Шарунаса Ясікявічюса, Дімітріса Діамантідіса, Мірсада Турккана, Феліпе Рейєса та Вассіліса Спануліса.

Також цією відзнакою було нагороджено тренера Душана Івковича та президента “Маккабі” Шимон Мізрахі, відповідно, як тренера-легенду та менеджера-легенду.

0

Автор публікації

Офлайн 2 роки

Valentina Minina

0
Коментарі: 225Публікації: 78

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.