Генеральний директор Євроліги анонсував розширення турніру до 30 клубів

Генеральний директор Євроліги анонсував розширення турніру до 30 клубів 1 - basket.com.ua

Генеральний директор Євроліги Маршалл Глікман виступив у подкасті The Crossover і розповів про плани розширення турніра.

За словами Глікмана, незабаром Євроліга може також бути поділена на конференції, як це відбувається у НБА:

“З одного боку, ми повинні бути обережними щодо питання додавання нових команд, тому що це робить лігу особливою. Але, на мою думку, більша кількість команд неминуча”.

Цього сезону в Євролізі беруть участь 18 клубів, усі зіграють між собою двічі. Оскільки команди одночасно беруть участь у домашніх турнірах, місця для додаткових матчів у календарі практично немає. У той же час багато нових клубів хочуть приєднатися до найсильнішої ліги старого континенту. Таким чином конференції допоможуть в цьому питанні

“Я не бачу змін у тому, що команди також братимуть участь у своїх внутрішніх лігах. Крім того, є проблема з вікнами FIBA ​​​. У календарі є певна кількість днів, і ми повинні дбати про наших гравців, тому що вони є кістяком цієї ліги.

Поточний формат фантастичний, і він підняв нас на новий рівень. Але в майбутньому ми повинні думати про конференції. За одним сценарієм у майбутньому клуби гратимуть з командами своєї конференції як вдома, так і на виїзді, а крім того, команда проведе один матч проти команд іншої конференції. Треба рухатися в цьому напрямку, це неминуче

Хороша новина для нас полягає в тому, що команди з восьми-десяти різних ринків хочуть отримати ліцензію Євроліги. Це ринки, де зараз немає клубів Євроліги. Ми хочемо скористатися цією можливістю. Усі ці ринки ще не готові, але вони майже готові”, – сказав Глікман, додавши, що розширення до 30 клубів може відбутися в найближчі кілька років.

0

Автор публікації

Офлайн 2 дні

vodolaz

128
Коментарі: 6Публікації: 7310

2 думки про “Генеральний директор Євроліги анонсував розширення турніру до 30 клубів

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.