ФІБА змінила розклад європейських “вікон” в сподіванні, що гравці Євроліги виступлять за збірні

ФІБА змінила розклад європейських "вікон" в сподіванні, що гравці Євроліги виступлять за збірні 1 - basket.com.ua

ФІБА змінила розклад європейських “вікон” на відбіркові матчі національних команд, сподіваючись, що гравці Євроліги зможуть приєднатися до своїх збірних.

Відбіркові матчі чемпіонату світу в листопаді проводитимуться лише у п’ятницю (11 листопада) та понеділок (14 листопада) як жест доброї волі з боку ФІБА.

Міжнародна федерація розраховує, що новий календар дозволить баскетболістам та тренерам Євроліги виступити за свої національні збірні.

Довгі суперечки між ФІБА та Євролігою про розклад залишаються невирішеними. Згідно з джерелами Eurohoops, Євроліга на цьому етапі, як і раніше, не має наміру вносити будь-які зміни до свого календаря, незважаючи на спроби міжнародної федерації досягти компромісу.

Теоретично деякі гравці та тренери Євроліги справді зможуть змагатися у листопадовому “вікні”. Наприклад, гравці “Олімпіакоса”, які мають зіграти в четвер вдома проти “Партизана” в Євролізі, також можуть зіграти в п’ятницю знову вдома проти Латвії за збірну Греції.

Навпаки, Дімітріс Ітудіс, головний тренер “Фенербахче”, має зіграти в п’ятницю проти ” Црвени Звезди” в Стамбулі, а це означає, що він не зможе також тренувати Грецію.

Проблема конфлікту розкладу набагато більш очевидна у випадку італійського дербі між “Міланом” і “Віртусом”, яке заплановано на п’ятницю. Цього ж дня Італія прийматиме Іспанію. Практично гравці “Мілана” та “Віртуса” не зможуть брати участь у грі, і це стосується головного тренера збірної Іспанії, а також “Віртуса” Серхіо Скаріоло.

0

Автор публікації

Офлайн 2 дні

vodolaz

128
Коментарі: 6Публікації: 7310

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.