Дмитро Забірченко: “За збірну треба грати так, щоб увесь паркет був у поті та крові українських гравців”

Дмитро Забірченко: "За збірну треба грати так, щоб увесь паркет був у поті та крові українських гравців" 1 - basket.com.ua

Український тренер Дмитро Забірченко прокоментував виступ збірної U-18 на Євробаскеті у дивізіоні В, зокрема поразку від Ісландії в клюячовому матчі групового раунду.

«На Євробаскет U-18 у нас поїхав не найсильніший склад. Чорногрицького немає, кілька людей ще у збірній 3х3, то склад був неоптимальним. Ті, хто мав би бути лідерами,

просто з якихось причин не поїхали. І це все переважно задня лінія, яка могла б бути зовсім іншою у нас.

Щоб обіграти Ісландію нам потрібно було грати на максимум своїх можливостей, а ісландці, щоб зіграли нижче своїх. А вийшло навпаки – вони зіграли майже на максимум, закинули багато триочкових, а ми реалізували мало своїх кидків.

Іноді буває таке, що гравець збірної приїздить до команди як зірка українського баскетболу, який грає 15 років у Суперлізі, і всі мають його слухати, робити, що він каже. А сам нічого не буде робити, але має грати якісь хвилини на паркеті. Вони так думають.

Для цього покоління, мабуть, того, що вони вже у збірній, достатньо. Це погано, бо за збірну треба виходити і грати так, щоб увесь паркет був у поті та крові українських гравців.

Не можна грати за збірну «спустя рукава», без емоцій, без бажання. Особливо у цьому віці. Коли тобі 18, ти маєш кусати суперника за все, що можеш вкусити. І спробувати переграти його.  Але цьому складу не вистачає майстерності, тут можна було виграти характером, але не вийшло. Створювали непогано, але реалізація підвела», – сказав Забірченко.

0

Автор публікації

Офлайн 4 дні

BrickFreak

79
Коментарі: 28Публікації: 1689

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.