Дмитро Забірченко: “В ситуації з Прометеєм ФБУ робить все за буквою закона”

Дмитро Забірченко: "В ситуації з Прометеєм ФБУ робить все за буквою закона" 1 - basket.com.ua

Головний тренер чемпіонів України БК “Будівельник” Дмитро Забірченко прокоментував ситуацію з баскетбольним клубом “Прометей”.

Нагадаємо, “Прометей” подав заявку на участь в Суперлізі в сезоні 2023/24, але Виконкомом ФБУ команді було запропоновано зіграти в Вищій лізі, адже минулий сезон в Україні команда пропускала. Клуб зі Слобожанського, нагадаємо, виступав у Латвійсько-естонській лізі, а також в Єврокубку, пропустивши сезон в чемпіонатах України.

Днем раніше гравці збірної України звернулись до голови ФБУ Михайла Бродського та Міністра спорту Вадима Гутцайта стосовно цієї ситуації. Президент Федерації баскетболу написав листа у відповідь гравцям національної команди.

Свою думку щодо Прометея колишній капітан національної збірної України, а нині головний тренер збірної України U-20 та київського “Будівельника” Забірченко написав на персональній сторінці в Facebook:

“Доброго вечора, не знаю чи буде кому цікаво, але напишу своє бачення на ситуацію звернення гравців Національної збірної щодо БК Прометей і відповіді М.Ю Бродського…

Я розумію гравців БК Прометей, які підписалися під цим листом та хочуть щоб молоді гравці грали наступного сезону в Суперлізі, але я не можу зрозуміти, чому під цим листом також підписалися гравці збірної, які не грають за БК Прометей але фактично стали на бік клубу…

Також прочитавши відповідь М.Ю Бродського, стає зрозуміло, що ФБУ робить все за буквою закона… І якщо Виконком проголосував за те, що клуб має грати наступний сезон у Вищій лізі то мабуть так і має бути… І не важливо, що це за клуб, БК Прометей, БК Тернопіль або будь-який інший клуб, всі мають бути в рівних умовах…

І заголом, зараз в умовах повномасштабної війни ми маємо об’єднуватися і працювати на розвиток українського баскетболу… Всім мирного неба… Слава Україні”.

0

Автор публікації

Офлайн 3 тижні

BrickFreak

79
Коментарі: 28Публікації: 1699

2 думки про “Дмитро Забірченко: “В ситуації з Прометеєм ФБУ робить все за буквою закона”

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.