Денис Лукашов: “У нас є шанс заявити про себе в Єврокубку”

Денис Лукашов: "У нас є шанс заявити про себе в Єврокубку" 1 - basket.com.ua

Капітан Прометея захисник Денис Лукашов в передсезонному інтерв’ю клубному сайту розповів про свою готовність до сезону, а також про оновлену команду.

Що можете сказати про склад “Прометея” на новий сезон? Чи став колектив сильнішим, якщо порівнювати з минулим сезоном?

-Поки що не можу відповісти на це запитання, оскільки провів замало тренувань і ігор з усією командою. Як на мене це хороший бойовий склад, багато сильних виконавців. Насамперед індивідуально. Дехто з легіонерів нам уже знайомі – це Ді Джей Кеннеді та Ді Джей Стефенс, також Джіан Клавелл, який був у “Будівельнику”, один з лідерів чемпіонату за набраними очками. Ще до нас приєднався Дастін Хог, якого ми пам’ятаємо за виступами в “Клужі”, він виконує великий обсяг чорнової роботи, дуже командний гравець. Калеба Агаду не бачив і не чув про нього до цього літа. Зараз бачу, що він багато працює, приходить до тренування, залишається після. Ми підписали також Іссуфа Санона, якого всі українські шанувальники дуже добре знають. І залишився український ростер “Прометея”. Тож я вважаю, що у нас дуже непоганий склад. Зараз треба почути один одного. У нас додався дуже масивний центровий збірної Чехії Ондржей Балвін, у якого є ім’я насамперед у чемпіонаті Іспанії, який вважається найсильнішим у Європі. Наразі стоїть питання, як швидко ми зможемо адаптуватися один до одного та зможемо відточити якісь командні зв’язки на тренуваннях. Часу не так багато, бо більшість із нас були у національних збірних, це стосується і головного тренера. Я сподіваюся, що все вийде якнайкраще і як найшвидше.

-Ваш одноклубник, новачок команди Іссуф Санон говорив,  що те, що збірники пропустили перший етап підготовки з “Прометеєм” ніяк не вплине на його особисту форму. Зважаючи на те, що ви сказали, що зараз функціонально почуваєте себе не найкращим чином, чи бачите ви проблеми в тому, що пропустили початок зборів?

-Я не можу судити за Іссуфа, бо йому лише 22 роки. У нас досить різний вік. Я лише казав про себе, що на жаль, я не відчув тієї фізичної готовності, яку очікував від себе. Коли я приїхав до клубу, у нас були деякі тестування з тренером з фізпідготовки та з лікарем у медичному закладі. І результати, м’яко кажучи, не дуже гарні. Клуб тренується вже місяць, і хлопці виконали великий обсяг саме фізичної роботи. А ми це пропустили, оскільки грали в збірній. Сподіваюся, я зможу повернути свої фізичні кондиції якомога швидше, щоб почати допомагати команді.

-Нинішнього сезону “Прометей” гратиме у Латвійсько-Естонській лізі та в Єврокубку. Єврокап з усіх точок зору – новий етап для команди. Що очікуєте від сезону з «Прометеєм»? Які основні задачі?

-Щодо завдань, я ще не чув їх від нашого керівництва. Але знаючи їх вимоги, вони завжди налаштовані лише на максимальний результат. Для мене особисто Єврокубок – не новий турнір, бо я вже виступав у ньому і з “Будівельником” і з “Донецьком”. Я не вважаю, що він набагато важчий за Лігу Чемпіонів. Адже і там і там грають титуловані клуби, які представляють Іспанію, Італію, Ізраїль, Так, він вважається другим за рангом турніром після Євроліги. Вже багато років українські клуби не брали участь у Єврокубку. Я вважаю, у нас є шанс заявити про себе в цьому турнірі також.

-Ви провели літо зі збірною в Ризі. Тренувалися і грали і зі збірною, і вже з «Прометеєм» у залах, де гратимете цього сезону. Наскільки комфортно в Ризі і з життєвої, і з баскетбольної точки зору?

-Мені подобається Рига та погода, яка була цього літа. Було дуже сонячно, дуже довга світла частина доби. Але це було літом. Тепер доволі холодно та багато дощів. Але найважливіше, що маємо гарні умови для виконання наших обов’язків. Гарний зал для тренувань, сучасна ігрова арена. Все дуже добре організовано. Хотілося подякувати місцевій владі, яка змогла нам допомогти і організувати все це, подякувати керівництву, яке зробило велику роботу, організувавши це все. Тож я сподіваюся, що все буде добре і ми зможемо підготуватися до Єврокубку. І також добре виступатимемо у Латвійсько-Естонській лізі.

-Підготовка до сезону завершується. Що можете сказати, чи подобається вона вам?

-Команда провела низку товариських зустрічей з латвійськими та литовськими командами та з більш досвідченими турецькими. Завдання – передусім відчути гравцям один одного, командні взаємодії і прийти в ігрові кондиції.

-Наостанок традиційно кілька слів уболівальникам «Прометея».

-Насамперед ми дуже зраділи влітку цього року, коли президент зробив гучну заяву, що “Прометей” повертається. Після цього мені писали декілька вболівальників, які дуже зраділи. Для них це якийсь привід для позитиву, вони будуть дивитися та вболівати за нас, а ми зі свого боку будемо намагатися зробити все від нас залежне та показувати дуже гарний результат і здобувати перемоги.

0

Автор публікації

Офлайн 2 дні

vodolaz

128
Коментарі: 6Публікації: 7310

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.