Cергій Ліщук назвав неочікуваного претендента на звання MVP Суперліги

Cергій Ліщук назвав неочікуваного претендента на звання MVP Суперліги 1 - basket.com.ua

Президент БК “Рівне” Сергій Ліщук розповів про адаптацію американських легіонерів команди, а також відкрив деталі їхнього приходу до команди.

У них ще йде період акліматизації, вони ще не показують свої найкращі можливості. Але вже зараз можна сказати, що ми дуже вгадали з Ілайджею Джойнером – це гравець дійсно топового рівня. Я вважаю, якщо він буде гарно тренуватися і гарно себе проявляти – це може бути MVP чемпіонату.

Що стосується Клейтона, він приїхав трішки в незадовільній формі, зараз ми працюємо з ним. Думаю, до старту сезону він приведе себе в порядок, набере кондиції і допоможе в чемпіонаті.

Як ми їх шукали?  Коли ми вирішили, що йдемо в Суперлігу, то зрозуміли, що нам треба “маленький” та “великий”. Десь два місяці спілкувалися з агентами. На позицію плеймейкера нам кожні два тижні давали варіанти. Був великий вибір, але у нас війна, військовий стан, американці не дуже сильно хотіли сюди їхати. Великих гравців на ринку, у тому ціновому сегменті який ми могли собі дозволити, взагалі не було. Клейтона ми вибрали буквально за тиждень до турніру в Луцьку. 

З Ілайджею нам пощастило. Ми дивилися його матчі, спілкувалися з агентом. Ми провели титанічну роботу, вважаю, що ми вгадали і вибрали того гравця, який нам дійсно допоможе. 

Скільки їм платимо? Справа в тому, що висококласний українець на їхні позиції буде коштувати вдвічі дорожче, ніж ці американці, яких ми взяли. Люди мають розуміти, що ми взяли американців не тому що у нас безліч коштів, а тому що українці будуть коштувати вдвічі дорожче. 

Цілі на сезон? Буде 6-8 команд приблизно однакового рівня, тому ми будемо боротися за першу четвірку. Є такі у нас амбітні плани. Але будемо дивитися ще на комплектацію “Будівельника” та “Дніпра”. Там більш серйозні склади. Моє бажання – потрапити до топ-4. Все для цього є. Все буде залежати від команди, адже склад у нас непоганий, можна вирішувати серйозні задачі“, – сказав Сергій Ліщук.

0

Автор публікації

Офлайн 4 години

Ruslan1996

104
Коментарі: 38Публікації: 8050

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.