Інсайдер відповів на головні питання по трансферу Святослава Михайлюка

Інсайдер відповів на головні питання по трансферу Святослава Михайлюка 1 - basket.com.ua

Відомий європейський інсайдер Георгіс Заккас в своїй колонці на сайті SDNA відповів на головні питання з приводу трансферної ситуації Святослава Михайлюка. Заккас пояснив, чому український атакувальний захисник не приймає пропозицію «Бостон Селтікс» і в цілому не поспішає підписувати контракт з будь-яким клубом, а також описав стратегію «Панатінаїкоса», який ще не робив гравцю офіційну пропозицію.

«Панатінаїкос» укомплектував свій склад і чекає на «десерт», який оголосив власник клубу Дімітріс Яннакопулос. У Марюса Грігоніса є діючий контракт, тому Яннакопулос без напруги працює над потенційним фінальним підписанням, очікуючи рішення Святослава Михайлюка.

В українського захисника є пропозиція від «Селтікс», але затримка з рішенням свідчить про те, що він не дуже заінтригований цією перспективою через обмежений ігровий час і скромний контракт в команді. Михайлюк перебуває у розквіті сил. Він вірить, що може відігравати важливу роль у хорошій команді НБА. З цієї причини він без проблем чекає, поки складуться такі умови, при яких він отримає те, що хоче. Іншими словами, не виключено, що масові обміни і підписання в командах НБА ближче до старту тренувальних таборів дозволять Михайлюку отримати контракт на тих умовах, які він сам забажає.

Звичайно, кожен день, коли такий сценарій не втілюється, наближає Михалюка до Європи. Перспектива виступу за «Панатінаїкос» приваблива для українця. Цю інформацію Святослав передав через свого агента, оскільки він прямо не контактував зі спортивним директором «Пао» Сані Бечіровичем або головним тренером Ергіном Атаманом.

Пропозиція «Панатінаїкоса» буде детально розглянута українцем, коли чи якщо він заявить, що готовий перейти до наступного етапу переговорів. Наразі є контакт між сторонами. Діалог поступово розвивається, оскільки на даний момент жоден з європейських клубів не готовий надати Михайлюку такі щедрі фінансові умови контракту, як «Панатінаїкос».

Фаворит на підписання Михайлюка — «Панатінаїкос», але ринок відкритий. Інші команди Євроліги шукають варіанти підсилення складу, тому не варто виключати сюрпризів. Поки що у «Панатінаїкоса» найкращі шанси на трансфер українця, але для прогресу в переговорах потрібно, щоб спочатку він вирішив остаточно залишити НБА. Станом на даний момент Михайлюк продовжує розглядати працевлаштування в лізі.

Коли Михайлюк прийме остаточне рішення? Не раніше середини наступного тижня. Потім почнеться подальша дискусія про фінанси, тому що «Панатінаїкос» в будь-якому випадку не захоче підписувати його тільки на один рік, оскільки стратегія клубу щодо висококласних виконавців наступна – угода на два роки і більше. Це дозволяє створювати конкуренту команду на довгострокову перспективу і проводити лише точкові трансфери для підсилення.

Перевага «Панатінаїкоса» в тому, що клуб нікуди не поспішає. Вже сформовано сильний склад, а тепер керівництво просто чекає вигідний момент для ще одного ходу. Зараз чи через 10 днів – Михайлюк буде останнім офіційним підписаням «Пао». Цей літній трансфер може стати найбільш гучним  за багато років для шестиразових чемпіонів Євроліги», – написав Заккас.

0

Автор публікації

Офлайн 8 години

aks701

10
Коментарі: 0Публікації: 2277

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.