Топ-5 победных серий Суперлиги – “Прометей” пока третий

Чемпіон України Прометей впевнено крокує по сезону, пробившись до плей-ін Ліги чемпіонів і не знаючи поразок у Суперлізі Windrose.

Чемпіон України Прометей впевнено крокує по сезону, пробившись до плей-ін Ліги чемпіонів і не знаючи поразок у Суперлізі Windrose.

Враховуючи закінчення минулого сезону і зіграні майже два коли нинішнього – переможна серія команди Ронена Гінзбурга вже досягла 24 матчів.

В новітній історії Суперліги ще третя за тривалістю переможна серія – ще в цьому році Прометей може повторити досягнення Будівельника, хоча календар у лідера сезону непростий.

Сайт Суперліги виділяє топ-5 переможних серій чемпіонату України, починаючи з 2009 року.

Черкаські Мавпи (сезон 2017/18) – 18 матчів

Лідери команди: Олександр Кольченко, Володимир Конєв, Шахід Девіс

Чемпіонський сезон Черкаських Мавп, коли вони сильно відіграли в кінцівці. Переможна серія Мавп почалась 2 лютого 2017 року, завдяки чому команда фінішувала на другій сходинці регулярного чемпіонату.

Далі черкаський клуб здобув перемоги у всіх матчах в плей-офф, здобувши титул. А завершилась серія в наступному сезоні, коли Черкаські Мавпи програли вже у другому турі.

Київ-Баскет (сезон 2020/21) – 19 матчів

Лідери команди: Богдан Близнюк, Брендон Янг, Владислав Коренюк

Переможна серія команди Айнарса Багатскіса почалась в “ковідний сезон” 26 січня, коли кияни встигли виграти 6 матчів поспіль.

Продовжилась серія вже в минулому сезоні, який Київ-Баскет почав з 13 переможних матчів. Регулярний чемпіонат Київ-Баскет зрештою виграв, але не дійшов до фіналу плей-оф.

Прометей (сезон 2021/22) – 24 матчі

Лідери команди: Ді’Анджело Харрісон, Ді Джей Кеннеді, Міро Білан

Нинішня серія Прометея почалась в плей-оф минулого сезона, включивши 6 матчів, і продовжується до сьогодні – в цьому сезоні команда Гінзбурга виграла вже 18 матчів. І зупинятись команда не збирається.

Будівельник (сезон 2016/17) – 28 матчів

Лідери команди: Ді Джей Стефенс, Генрі Дугат, Михайло Анісімов

В тому сезоні Будівельник зібрав дуже потужний склад, який прогнозовано виграв регулярний чемпіонат (програвши 2 матчі з 27) і здобувши перемогу у плей-офф. Переможна серія Будівельника почалась 14 жовтня і завершилась 29 квітня у першому фінальному матчі проти Хіміка. Наступні два матчі фіналу кияни виграли, здобувши золото.

Хімік (сезон 2014/15) – 43 матчі

Лідери команди: Рамон Мур, Максим Корнієнко, Артем Пустовий

Южненський Хімік видав по-справжньому історичний сезон, пройшовши всю дистанцію чемпіонату Суперліги 2014/15 без поразок.

Команда, якою на той момент керував латвієць Карліс Муйжнієкс, встановила вічний рекорд, вигравши всі 36 матчів “регулярки” та плей-офф. Свою чудову серію, южненці підкріпили першим в історії клубу чемпіонством.

Переможно южненці розпочали і наступний чемпіонат, зазнавши першої за півтора роки поразки лише у листопадовому матчі з Динамо у восьмому матчі сезону.

В цьому році Прометею залишилось провести ще чотири матчі чемпіонату – з Тернополем (17.12), Київ-Баскетом (19.12), Харківськими Соколами (24.12) та Дніпром (28.12). Плюс після матчу з киянами команда Гінзбурга відправиться у Німеччину на матч Ліги чемпіонів, який не матиме турнірної мотивації, але сил відбере. Чи вдасться завершити календарний рік Прометею без поразок?

0

Автор публікації

Офлайн 23 години

vodolaz

123
Коментарі: 5Публікації: 7155

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.