Станислав Овдеенко: “Чтобы иметь шансы на победу против “Киев-Баскета”, нужно очень постараться”

Головний тренер БК Запоріжжя Станіслав Овдєєнко прокоментував найближчі матчі чемпіонату з Київ-Баскетом і Тернополем.

“Київ-Баскет – дуже яскрава, швидка та різноманітна команда. Гравці без зайвих роздумів приймають рішення, багато влучають 3-очкових з хорошим відсотком. Наприклад, в останній грі Кубка Європи ФІБА проти італійської Реджани кількість 2-очокивх і 3-очкових атак було майже однакове.

Вудсон, Томсон, Кеффі – набрали оптимальну форму, кожен агресивний з м’ячем, багато бере на себе, плюс у них додався ще й свінгмен Джордан Свінг. Є Войналович, Гаррет, Вашингтон – універсальні гравці, Скапінцев та Анікієнко, яких дуже важко зупинити у фарбі. У захисті Київ-Баскет грає варіативно. Агресивний хедж/заступ від 4-5 номерів не дає розігруючим суперника вільно себе почувати та приймати правильні рішення. Можуть грати з рухливою п’ятіркою, де всі змінюються, через що проти них важко використати перевагу, наприклад, у зрості чи швидкості.

Щоб мати шанси на перемогу проти топової команди, яка успішно виступає у Кубку Європи ФІБА, треба дуже постаратися. Необхідно зіграти розумно, робити мінімум втрат та не давати їм багатьох очок другого шансу. Треба, щоб кожен наш гравець дав максимальну енергію у захисті, а в нападі діяти командно.

Щодо Тернополя, то цей суперник дуже змінився, якщо порівнювати нашу зустріч у першому колі. Замінивши двох гравців Кларка та Гріффіна на Домаркаса та Дашича, команда стала більш керованою. Вони набрали непоганий хід. Розумний та агресивний баскетбол почав приносити результат. Їхні поразки були лише у самому кінці матчу, коли все вирішували кілька володінь. У грудні вони показали, що перебувають у хорошій формі, можуть протистояти будь-якій команді у лізі, можуть перемагати. Їм зовсім трохи не вистачило у матчі з Будівельником, Дніпром, Соколами, вони вели “+17″ у ході гри з Мавпами.

Ми їх поважаємо, як суперника, готуємось серйозно, знаємо, що вони небезпечні як у захисті, так і в нападі, є лідери, є якісні снайпери, важкі форварди. Впевнений, що матч буде цікавим та інтригуючим”.

Нагадаємо, сьогодні, 17 грудня, запорізька команда зустрінеться з Київ-Баскетом у ПС Юність о 18:00, а в неділю прийматиме Тернопіль о 14:00.

0

Автор публікації

Офлайн 2 дні

vodolaz

128
Коментарі: 6Публікації: 7310

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.