Олександр Ковляр: “Коли граєш закордоном, ти вже легіонер і відповідно повинен давати результат”

Олександр Ковляр: "Коли граєш закордоном, ти вже легіонер і відповідно повинен давати результат" 1 - basket.com.ua
Джерело: https://fbu.ua/

Розігруючий збірної України Олександр Ковляр на початку цього тижня провів потужний матч за Калев проти Війсмі в матчі Латвійсько-естонської ліги.

Українець за 29 хвилин на майданчику набрав рекордні для себе 30 очок (4/6 двоочкові, 6/10 триочкові, 4/4 штрафні), до яких додав 5 підбирань, 3 передачі та 3 перехоплення. До цього кар’єрним рекордом Ковляра були 25 очок.Також рекордним для Ковляра став рейтинг ефективності в матчі 35.

Загалом в цьому сезоні Ковляр в складі Калева в латвійсько-естонській лізі зіграв 15 матчів, проводячи в середньому 24 хвилини, набираючи 12,7 очок, роблячи 2,9 підбирань, 4,6 передачі та 1,4 перехоплення.

Пресс-служба ФБУ попросила Олександра прокоментувати гру проти Війсмі, а також сезон в Естонії.

– Першу половину при з Війсмі ви не зовсім вдало провели, але не без твоєї допомоги друга половина матчу видалася переможною, як в підсумку і весь матч.

– Ігри з командою Віїмсі завжди непрості і досить напружені. Це непоступлива команда. Після великої перерви в першу чергу в захисті ми стали грати набагато агресивніше і це дало свої плоди.

Що стосується моєї гри, партнери по команді довіряли мені, а я намагався користуватися своїми можливостями.

– Розкажи загалом про свою роль у команді зараз.

– Наша команда побудована так, що в нас немає яскраво вираженого лідера, тобто ми намагаємося максимально грати як команда.

– Ти один із найкращих у лізі за перехопленнями, маєш хороший показник реалізації дальніх і взагалі непогану статистику. Як тебе змінила гра в Європі в ігровому плані, впевненості в собі і над якими компонентами зараз працюєш?

– В першу чергу, коли граєш тут, ти вже легіонер і відповідно повинен давати результат. У плані перехоплень я завжди намагаюся бути максимально агресивним у захисті, ускладнювати життя гравцям іншої команди.

Я б не сказав, що я працюю прямо зараз над якимось окремим компонентом у грі, над усім потроху. У нас дуже щільний графік в плані ігор і на даному етапі вже використовуєш у грі те, що доведено до автоматизму.

– Минулого разу до збірної ти не приїхав через травму. Зараз сподіватимемося, ми тебе там побачимо. Як вважаєш, зможеш зберегти нинішню форму до матчів збірної та допомогти?

– Я постараюся не просто бути в цій же формі, а й покращити її, щоб приїхати максимально підготовленим до цих матчів.

0

Автор публікації

Офлайн 16 години

vodolaz

128
Коментарі: 6Публікації: 7461

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.