Олексій Лень – про гучний перехід Дерозана, нові правила НБА і небажання покидати “Сакраменто”

Олексій Лень – про гучний перехід Дерозана, нові правила НБА і небажання покидати "Сакраменто" 1 - basket.com.ua

Центровий «Сакраменто Кінгз» Олексій Лень виступив на медіа-дні команди.

– Які відчуття від повернення в «Кінгз»?

– Чудові відчуття. Я не чекав інших пропозицій і як тільки мій агент сказав, що можна підписати новий контракт з «Кінгз», відразу погодився. Я не збирався нікуди йти. Я виступав тут чотири роки. Відчуваю себе комфортно в цій організації, в мене навіть з’явилася своя невелика фан-база.  Думаю, в цьому сезоні у нас є хороший шанс успішно виступити. Це дуже захоплююча ситуація – грати за таку команду в даний момент моєї кар’єри. Це все, що мені потрібно.

– Що для тебе означає бажання клубу зберігати тебе в складі?

– Приємне відчуття, але я заробив цей шанс. В першому сезоні під керівництвом Майка Брауна я не мав багато можливостей, за виключенням кінцівки сезону. Але потім наполегливо працював, вірив в себе і це принесло результат. Команда вірить в мене. В «Кінгз» бачать, яким чином я можу допомогти. Це додає мені впевненості.

– Чи важно бути дублером Домантаса Сабоніса?

– Отримувати обмежені хвилини непросто, але треба викладатися на повну, давати команді щось нове, діяти активно, ставити блок-шоти, заважати центровим суперника. Моє основне завдання – грати в захисті і створювати можливості виходу на відкритий простір для ДеАарона Фокса і Маліка Монка. Я призвичаївся до своєї ролі в останні два сезони, збираюся робити це й в наступному чемпіонаті.

Як ти відреагував на втрату Харрісона Барнса?

– Це божевілля. Я сумую за цим хлопцем, але все ще спілкуюся з ним кожен день. Я радий за нього. Він отримав хорошу можливість і, вірогідно, матиме нову більш значущу роль в «Сан-Антоніо Сперс». Хоча нам не вистачає його присутності. Він завжди привносив позитивну енергію, підтримував всіх навколо, це було важливим моментом.

– Які враження від роботи з Демаром Дерозаном? Що він може привнести в команду?

– Ми тренувалися разом не так багато часу. Трохи попрацювали в Сан-Дієго. Дуже хороша людина, наполегливо працює, одним з перших приходить в тренажерну залу. Я чув тільки хороші речі про його трудову етику та відданість команді від інших гравців НБА.

– Над чим ти в першу чергу працював в міжсезоння?

– Над своїм тілом. Звучить божевільно, але це мій 12-й сезон в НБА. Багато займався боксом, підтримував фізичну форму і намагався «омолодити» тіло.

– Що скажеш про повернення в команду Маліка Монка?

– Малік змінює ритм гри, коли виходить з лави запасних. Дуже приємно знаходитися з ним на паркеті одночасно. Він робить дивовижні речі на майданчику – забиває данки, перехоплює м’яч і тому подібне. Завжди зрозуміло, що він забезпечить шоу на паркеті.

– Чи є нинішня команда «Сакраменто» найбільш талановитою за час твого перебування тут?

– Так, 100%. Жодних сумнівів. Фанати це також відчувають. Кожного дня тренерський штаб говорить нам, що ми зібрали особливу команду, яка здатна досягати високих результатів. Ця енергія відчувається в залі. Приємно повернутися сюди з такими відчуттями.

– Як ти оцінюєш минулий сезон для «Кінгз»?

– Ми трохи провалилися в кінцівці. Кевін Хертер отримав травму, у Маліка Монка також було пошкодження. Інші хлопці зробили крок вперед і отримали можливості на паркеті. Команда розібралася, як грати з кадровими втратами. Будемо відштовхуватися від цього. Тепер у нас також є Демар Дерозан, що дуже допомагає. Ми почали грати в більш фізичний баскетбол, намагалися стати стабільнішими. Тренер вимагає у нас активно діяти на 30-35 хвилин, а всі 48 хвилин матчу. В кінцівці минулого сезону ми були близькими до виконання цієї цілі. В цьому сезоні тренерський штаб просить нас грати швидко, але при цьому приділяти особливу увагу захисту.

– Чи відчуваєш ти, що згідно з новими правилами судді в НБА дозволяють гравцям діяти більш жорстко?

– Так, в кінці минулого сезону це відчувалося. Гравцям дозволяється трохи більше, ніж раніше. Сподіваюся, що тенденція збережеться. Фанатам подобається більш жорстка гра, баскетболістам теж. Не треба кожного разу зупиняти матч. Дайте нам грати вільно і трохи побитися.

– Що ти говориш про організацію «Кінгз» своїм знайомим?

– В першу чергу говорю про шалених фанатів. В інших містах тебе не впізнають так часто, як в Сакраменто. «Кінгз» – головна спортивна франшиза міста, тому в будь-якому місці тебе впізнають. Іноді я навіть не плачу за їжу в ресторанах. Це сімейна атмосфера.

0

Автор публікації

Офлайн 3 години

aks701

10
Коментарі: 0Публікації: 2617

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.