Ілля Кабацюра: “Нам не потрібні легіонери, потрібно розвивати своїх гравців”

Ілля Кабацюра: "Нам не потрібні легіонери, потрібно розвивати своїх гравців" 1 - basket.com.ua

27-річний форвард Ілля Кабацюра влітку приєднався до Прикарпаття-Говерли у якості бронзового призера Суперліги та одного з найяскравіших гравців чемпіонату.

Власне, ігрові навики нападник довів вже з перших матчів в складі ведмедів. Пресслужба клубу поспілкувалася з Іллею про старт чемпіонату Суперліги, мікроклімат в Говерлі та життя в Івано-Франківську.

У минулому сезоні ти став бронзовим призером Суперліги у складі БІПИ. Це твоє найбільше досягнення у кар’єрі? Які ще яскраві здобутки можеш пригадати?

Так, я вважаю, що це одне з найбільших досягнень в моїй кар’єрі. Більшість моїх досягнень були в баскетболі 3х3, а не 5х5.

До речі, тебе вважають успішним в баскетболі 3х3. Чим саме тобі подобається цей різновид – баскетболу?

Я б не сказав, що дуже успішний гравець в баскетболі 3х3, але якійсь здобутки в українському просторі маю. Чим приваблює мене цей вид баскетболу? Тим, що в нього дуже велика перспектива. Вважаю, що в українському баскетболі звання МСМК (майстер спорту міжнародного класу – ред.) можна здобути тільки в баскетболі 3х3.

Ілля Кабацюра: "Нам не потрібні легіонери, потрібно розвивати своїх гравців" 3 - basket.com.ua

Які завдання персональні та командні ставиш перед собою у «Прикарпаття-Говерлі»?

Дуже би хотілося вийти у плей-офф. А загалом – хочеться підняти загальний рівень команди, стати одною родиною. Для себе я не ставлю завдань, для мене, насамперед, це команда.

Як тобі старт нашої команди у новому сезоні? Які позитивні моменти міг би виділити? Або ж, над чим потрібно працювати?

Старт команди був нормальний. Ми граємо без легіонерів. Поки нам вони не потрібні. Вважаю, що потрібно розвивати своїх, українських, гравців. Тим паче, що у нас вони всі молоді, перспективні. Але нам потрібно ще працювати над зіграністю, працювати – над захистом. Багато чого ми вже вміємо, але потрібно бути більш зігранішими.

Кого вважаєш найкращим в Україні на власній позиції? На кого рівняється в баскетболі?

В Україні мені дуже подобається, як грає на моїй позиції Стас Тимофеєнко.  Дуже класний гравець, досвідчений. Дуже мені імпонує гра Вови Конєва, минулорічного MVP.

Минулого року виступав в Одесі. Зараз – граєш в Івано-Франківську. Мабуть відчуваєш контраст між двома містами, розташованими в різних напрямках країни?

Контраст по людях – дуже великий. Щодо локації, такі розбіжності: там – є море, тут – є гори, а також щирі та дуже гарні люди.

Ілля Кабацюра: "Нам не потрібні легіонери, потрібно розвивати своїх гравців" 5 - basket.com.ua

Чим тобі подобається саме місто?

Тут дуже класна атмосфера. Погода – моя, тобто немає постійного сонця. Почуваю себе в Івано-Франківську дуже комфортно. І команда тут дуже класна. Шкодую тільки, що в Одесі залишилися мої класні друзі. Але це баскетбол, постійно переїжджаємо. Але у Франику мені дуже подобається.

З ким найбільше товаришуєш в команді?

Я взагалі-то товаришую з усією командою, але більше за все часу провожу з Артемієм Музиченко.

Твої побажання вболівальникам «Говерли».

Я бажаю нашим вболівальникам терпіння і мирного неба. Слава ЗСУ! Слава Україні.

Ілля Кабацюра: "Нам не потрібні легіонери, потрібно розвивати своїх гравців" 7 - basket.com.ua

0

Автор публікації

Офлайн 8 години

BasketAdmin

18
Коментарі: 1Публікації: 979

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.