Українські гравці “Прометея” звернулися до керівництва ФБУ та міністра спорту

Українські гравці “Прометея” звернулися до керівництва ФБУ та міністра спорту 1 - basket.com.ua

Українські баскетболісти “Прометея” написали відкритого листа щодо конфлікту між клубом та Федерацією баскетболу України. Відповідну заяву було опубліковано на офіційному сайті клубу: 

“Ми, гравці баскетбольного клубу «Прометей», бажаємо відкрито звернутися до президента Федерації баскетболу України, пана Михайла Юрійовича Бродьского, до міністра молоді та спорту України Вадима Марковича Гутцайта і до всієї баскетбольної спільноти.

Всі знають ситуацію, яка склалась з обов’язковим внеском для баскетбольного клубу «Прометей» до федерації баскетболу для участі у чемпіонаті України, який складає 4,5 мільйона гривень, коли для всіх інших клубів він дорівнює 40 тисяч гривень.
Про це публічно у великому інтерв’ю висловлювався президент клубу Володимир Дубинський та гравці нашої команди, але відповіді зі сторони ФБУ ми не отримали та внесок для «Прометея» не був зменшений. Такими діями з боку федерації було поставлено під загрозу спортивну кар’єру дванадцятьох молодих гравців нашого клубу, які тепер змушені пропустити наступний сезон, не дивлячись на те, що готові прийняти участь у чемпіонаті України адже свою підготовку до сезону почали ще у серпні.

У той же час, не дивлячись на складний для країни час, «Прометей» відкрив свою баскетбольну школу та надав можливість багатьом дітям займатися баскетболом у новому залі із сучасним обладнанням, також клуб підтримує молодих українських баскетболістів, які наразі знаходяться в Ризі, будучи вимушеними покинути Україну в зв’язку з воєнною  агресією росії.

Хочемо звернути увагу, що генеральний спонсор «Прометея», компанія «Будінвест інжиніринг», також була спонсором збірної України на останніх іграх у кваліфікації на чемпіонат світу.

Вчора на пошту Латвійсько-Естонської ліги надійшов  лист від ФБУ про те, що «Прометей» не вніс внесок за участь в чемпіонаті України у сезоні 2022-2023. І ФБУ автоматично позбавило гравців ліцензії.

Як гравці, які довгі роки виступають за збірну України, ми хочемо дізнатись та зрозуміти як у цивілізованому світі це можливо? Всі гравці клубу вже офіційно зареєстровані в Латвійсько-Естонській лізі і вже провели дві офіційні гри, тобто гравці клубу «Прометей» не можуть брати участь і в Латвійсько-Естонській лізі також?

Ми українськи спортсмени, наше єдине бажання грати під прапорами України, доводити світу нашу незламність, славити нашу країну на европейських аренах і зараз ми не розуміємо для чого з нас роблять розмінну монету! Ми прагнемо лише одного – представляти і грати за Украіну!

Просимо Вас розібратись в ситуації, врегулювати данне питання і прийняти справедливе рішення, яке піде на користь насамперед українському баскетболу і Україні в цілому.

Ми вважаємо, що нікому не стане краще від тощо, що «Прометей» не візьме участь у чемпіонаті України та не буде представляти нашу країну на європейській арені. У час коли вся країна об‘єднується, коли кожен на своєму місті демонструє прагнення до спільноі перемоги над ворогом, ми просимо врегулювати це питання на користь Українського баскетболу.

З повагою гравці баскетбольного клубу «Прометей»: Денис Лукашов, Ілля Сидоров, Іван Ткаченко, Іссуф Санон, Олександр Липовий, В’ячеслав Петров”.

Нагадаємо, раніше “Прометей”, який в цьому сезоні виступає в Латвійсько-естонській лізі, а також в Єврокубку, відмовився від участі в наступному сезоні Суперліги, не сплативши внесок в розмірі 4.5 млн гривень. Ситуацію раніше прокоментували президент клубу Володимир Дубинський, почесний президент ФБУ Олександр Волков, генеральний секретар ФБУ Володимир Драбіковський, президент “Дніпра” Валерій Кондратьєв,

0

Автор публікації

Офлайн 4 тижні

BrickFreak

79
Коментарі: 28Публікації: 1689

30 думок про “Українські гравці “Прометея” звернулися до керівництва ФБУ та міністра спорту

  1. Алена сказав:

    Бродский начал напоминать Путина, обосрался по полной но все еще пытается насрать “врагу”, вредя больше самосу себе и федерации.
    Ошибка Дубинского что он вообще что-то готов был спонсировать кроме Прометея. Нужно было просто дать возможность загнуться “НеДоФедерации” с ее талантливым руководством

    3
  2. Valentina Minina сказав:

    Заспокойтеся.
    Мойше Юрійович не хоче допомоги клубам від Дубінського тільки тому, що вибори Президента ФБУ призначено на 18 листопада, тобто через місяць. Але, оскільки МБК “Миколаїв” не грає в чемпіонаті України, то на 99,9% він буде підтримувати Дубінського. То чого добився Бродський? )))
    По цій самій “схемі” команди, які не отримали по 500К гривень від Дубінського напряму, тому що заборонив Бродський, також не стануть підтримувати “матрацового володаря бронежилетів”. Словом, до побачення Юрійович! )))

    7
  3. Сергій Мануйлик сказав:

    Звідки 4.5 мільйони
    10 клубів – Прометей 9* 500000 (пропонував Дубінський кожному клубу)
    У українського баскетболу має бути тільки один спаситель (і це не Дубінський), всі спонсорські кошти мають розподілятись через ФБУ

    0
  4. Freeman сказав:

    “Ми українськи спортсмени, наше єдине бажання грати під прапорами України,”
    ——————————
    Для вас, как для игроков сборной Украины, ПОЗОРНО играть по 10 минут в такой слабой лиге!!! А в Еврокубке вы сидите и греете лавку легионерам. ПОЗОР!!!

    -10
  5. Freeman сказав:

    “тобто гравці клубу «Прометей» не можуть брати участь і в Латвійсько-Естонській лізі також?”
    ——————————
    А сейчас вообще не понятно кто вы и к какой стране принадлежит ваш клуб. Мозги надо было включать, когда подписывали контракты.
    Совет: скажите своим агентам, что пусть ищут вам новые клубы. Ещё не поздно.

    -7
  6. Freeman сказав:

    “Хочемо звернути увагу, що генеральний спонсор «Прометея», компанія «Будінвест інжиніринг», також була спонсором збірної України на останніх іграх у кваліфікації на чемпіонат світу.”
    —————————-
    От чего же, это все заметили. И по составу игроков, и по игровому времени. Всё было сделано по запросу Дубинского. А лучшие и достойные остались за бортом.

    -8
  7. Freeman сказав:

    “У той же час, не дивлячись на складний для країни час, «Прометей» відкрив свою баскетбольну школу”
    ——————–
    Не стыдно врать??? Дубинский заплатил, чтобы к названию школы “Валмиера” добавили слово Прометей?)))) И теперь это ваша школа?)))

    1
    • Freeman сказав:

      А Бродский тут причём???
      Дубинский хотел лично спонсировать три клуба, т.е. сделать их бессрочно обязанными перед собой. ФБУ хочет, чтобы он те же деньги заплатил в виде взноса и ФБУ их потратит на поддержку тех же клубов, без каких-либо обязательств перед федерацией. Здесь вопрос в другом:
      если Дубинский хотел бескорыстно помочь трём клубам, то почему он не хочет заплатить взнос, который как раз и пойдёт на поддержку этих трёх клубов?
      Вопрос риторический. Дубинский спалился с потрохами. Вторая лига ждёт Прометей в следующем году.

      -9

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.