Рафаїл Хрисостоміді та Серафім Новіков виступили з заявою після відрахування з “Харківських Соколів”

Рафаїл Хрисостоміді та Серафім Новіков виступили з заявою після відрахування з "Харківських Соколів" 1 - basket.com.ua

Вже колишні гравці БК “Харківські Соколи” Рафаїл Хрисостоміді та Серафим Новіков опублікували звернення до баскетбольної спільноти України та небайдужих до українського баскетболу з приводу заяви харківського клубу про припинення співпраці з ними через “неналежну поведінку, недобросовісне виконання своїх обов’язків та можливі порушення правил етики та чесної гри під час ігрового процесу”.

“Одного дня нас викликали до офісу президента клубу на бесіду. Після нашого прибуття в офіс зайшли якісь чоловіки, представилися поліцейськими і казали, що будуть нас допитувати за дорученням ФБУ. На допиті на нас здійснювався жорсткий морально-психологічний тиск, як на злочинців, Складали протокол допиту, але зі статтею 63 Конституції України ознайомити забули (Особа не несе відповідальності за відмову давати показання або пояснення щодо себе, членів сім’ї чи близьких родичів, коло яких визначається законом. Підозрюваний, обвинувачений чи підсудний має право на захист – прим).

Підписи на протоколі ставили біля галочок. Забирали телефони на перевірку, але нічого не знайшли. Втомившись від цих знущань, ми самі ініціювали проходження поліграфу. В одно з неділь нас викликали до офісу “Київстар”, який знаходиться в тій самій будівлі, що й офіс президента клубу. Процедура тривала більш ніж чотири години на кожного. “Поліграф” проходили лише ми. Ми не знаємо, мабуть, керівництво клубу має право на знущання над гравцями команди.

Налогошуємо, що проходження “поліграфу” відбулось лише за нашої ініціативи і нашого особистого бажання.

На прохання отримати всі матеріали досліджень, ми отримали категоричну відмову від керівництва клубу, яка звучала так: “Нічого ми вам не дамо”, “Ми за це платили гроші і це наша власність”.

.. 11.01 ми дізнались причину нашого звільнення – “неналежна поведінка, недобросовісне виконання своїх обов’язків та можливі порушення правил етики та чесної гри під час ігрового процесу могли мати безпосередній вплив на результати команди”

Гравці, які протягом усієї першої половини чемпіонату виходили на паркет у першій п’ятірці і в середньому приносили команді від 30 до 40 очок за гру, насправді весь цей час “неналежно поводилися, недобросовісно виконували свої обов’язки і МОЖЛИВО порушували правила етики та чесної гри підч ас ігрового процесу”.

Справді, це безпосередньо вплинуло на результати команди. Команда, якій чотири місяці від народження, в турнірній таблиці знаходиться на 7-му місці з 12-ти можливих.

Наразі БК “Харківські Соколи” займається РОЗПОВСЮДЖЕННЯМ БРЕХЛИВОЇ ІНФОРМАЦІЇ, яка ганьбить нашу честь і гідність, підриває нашу репутацію, що можна назвати світовим наклепом.

Ми молоді гравці і не хочемо, щоб нашу репутацію зіпсували на самому початку нашої кар’єри через якість особисті інтереси керівництва клубу “Харківські Соколи”.

Зі свого боку ми вимагаємо незалежного і неупередженого розслідування від ФБУ для захисту нашої честі і гідності. Ми згодні навіть на тортури!

Ми хочемо, щоб нас почула вся баскетбольна родина і наші прізвища були чисті, а репутація була незаплямована перед усіма клубами України! Ми готові боротись за правду, оскільки вона лише одна і лише на нашому боці. Ми хочемо правди”

0

Автор публікації

Офлайн 2 дні

vodolaz

123
Коментарі: 5Публікації: 7160

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.