Екс-баскетболіст БК “Донецьк” назвав темношкірих гравців НБА расистами

Екс-баскетболіст БК "Донецьк" назвав темношкірих гравців НБА расистами 1 - basket.com.ua

Колишній центровий БК “Донецьк” і клубів НБА Бруно Шундов назвав чорношкірих гравців НБА расистами.

“Жан Тюбак сказав мені, що в більшості клубів я конкуруватиму з двома-трьома гравцями. У НБА більшість гравців — чорношкірі, і хоч би як вони думали, що вони не расисти, вони ними є. Коли до них у команду приходить білий гравець, вони завжди провокують його. Табак сказав мені, що коли я приєднаюся до нової команди, якщо мене провокуватимуть, чим божевільніше я поводитимуся, тим мені буде легше.

Так було, коли я прийшов у “Бостон Селтікс” і боровся за місце з Кендріком Перкінсом. Коли він почав провокувати, я згадав Табака. Під час першого конфлікту нас розвели у різні боки. Під час наступного конфлікту нас знову розтягнули. Під час третього конфлікту він штовхнув мене ліктем. Я підстрибнув, схопив його за горло, повалив на підлогу та не відпускав. Мені було байдуже, тим більше, що я був єдиним білим у команді, але я згадав пораду Табака, який сказав мені, що якщо я покажу зуби, мені буде легше.

Потім у мене відбулася розмова з тренером та генеральним менеджером. Вони сказали, що покарають мене, але так і не покарали, а ми з Кендріком були найкращими друзями до кінця сезону. Те саме було з Куртом Томасом у “Нью-Йорк Нікс”, – заявив 44-річний хорватський баскетболіст.

0

Автор публікації

10
Коментарі: 0Публікації: 2698

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.