Стало відомо, чому 63-річний міллардер раптово вирішив продати найтитулованіший клуб НБА

Стало відомо, чому 63-річний міллардер раптово вирішив продати найтитулованіший клуб НБА 1 - basket.com.ua

63-річний мілліардер Вік Грусбек вирішив виставити на продаж контрольний пакет акцій “Бостон Селтікс” через сімейні розбіжності щодо питання збільшення заробітної плати гравців, повідомляє The New York Post.

90-річний Ірвінг Грусбек, батько Віка, контролює близько 20% франшизи і не бажає зазнавати прогнозованих фінансових втрат, які будуть необхідні для збереження здатності команди боротися за титул. Після перемоги у чемпіонаті у червні “Бостон” видав кілька нових контрактів, які доведуть загальну вартість складу на сезон 2025/26 до приблизно 500 млн доларів у вигляді зарплат та податкових виплат.

“Ось що відбувається, коли значну частину грошей в команду вкладає тато”, – розповіло журналісту Джону Косману джерело.

Інше джерело, близьке до процесу продажу, яке говорить, що команда, за прогнозами, зазнає збитків приблизно на 80 млн доларів в сезоні-2024/25. Ця сума буде набагато вищою наступного сезону, коли повторні податкові штрафи стануть жорсткішими.

Минулого літа “Селтікс” видали рекордний контракт Джейлену Брауну, а потім у липні перевершили його, продовживши угоду на п’ять років і 314 млн доларів з Джейсоном Тейтумом. Джру Холідей також отримав велике продовження, а кілька гравців було перепідписано, що збільшило платіжку команди до $225 млн та встановило прогнозований розмір податку на розкіш $280 млн.

“Бостон” є найтитулованішим клубом в історії НБА (18 чемпіонств). Вартість франшизи оцінюється в 6 млрд доларів.

0

Автор публікації

Офлайн 3 години

aks701

10
Коментарі: 0Публікації: 2538

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.