Молодий український форвард повернувся з Чехії до “Дніпра” та вирушив з командою на контрольні матчі

Молодий український форвард повернувся з Чехії до "Дніпра" та вирушив з командою на контрольні матчі 1 - basket.com.ua

Український форвард Нікіта Коротченко повернувся з Чехії та тренується з “Дніпром”, вихованцем якого він є. Гравець вирушив з дніпрянами на виїзні контрольні матчі.

Клуб офіційно не анонсував його повернення, але у соцмережах публікує матеріали, на яких серед інших гравців команди присутній 19-річний баскетболіст.

Молодий український форвард повернувся з Чехії до "Дніпра" та вирушив з командою на контрольні матчі 3 - basket.com.ua

У середу, 11 вересня, Дніпро на виїзді зіграє контрольну гру з віцечемпіоном української Суперліги БК “Рівне”, а наступного дня, 12 вересня, — зі “Старим Луцьком”.

“Дніпро” готується до кваліфікації Кубку Європи ФІБА, в рамках якої зіграє з румунською “Констанцою”. Матчі за вихід до групового турніру відбудуться на  майданчику суперника 24 та 26 вересня.

Останні два сезони Нікіта Коротченко грав у системі чеського “Баскет Брно”. Минулого сезону він виступав за дубль у місцевому другому дивізіоні (Liga 1), в також в чемпіонаті Чехії U-19 та ЄЮБЛ U-20.

Молодий український форвард повернувся з Чехії до "Дніпра" та вирушив з командою на контрольні матчі 5 - basket.com.ua

Минулого сезону в чеській Liga 1 за 16 матчів (9.6 хвилини) у середньому за гру Коротченко здобував 2.7 очка та 2.1 підбирання. За 23 гри (19.9 хвилини) турніру U-19 до власного активу він записав 7.9 очка, 5.5. підбирання, його рейтинг ефективності (РЕ) склав 9.4. У 12 зустрічах (22.1 хвилини) ЄЮБЛ Нікіта у середньому набрав 9.1 очка, зробив 5.8, віддав 1.3 передачі, РЕ – 10.2.

Результат реалізації триочкових кидків форварда у всіх трьох турнірах був вищим за 32%.

Зазначимо, Нікіта Коротченко виступав за різні збірні України своїх однолітків з 14 років. Українська команда 2005 року народження стала першою баскетбольною збірною країни, яка розпочала збиратися з 14-річного віку.

Молодий український форвард повернувся з Чехії до "Дніпра" та вирушив з командою на контрольні матчі 7 - basket.com.ua

0

Автор публікації

Офлайн 2 дні

BasketAdmin

18
Коментарі: 1Публікації: 970

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.