Євроліга закрила “справу Амбросова” щодо підкупу суддів у фіналі Єврокубка

Євроліга закрила “справу Амбросова” щодо підкупу суддів у фіналі Єврокубка 1 - basket.com.ua

Євроліга провела внутрішнє розслідування із залученням незалежного слідчого у зв’язку із заявою про намір підкупу одного з членів суддівської бригади, яка обслуговувала другий матч Фіналу Єврокубка 2021 року, повідомляє офіційний сайт турніру.

Про цей випадок раніше публічно заявив український суддя Микола Амбросов, який мав призначення на цей матч.

Нагадаємо, Амбросов звинуватив українського арбітра Бориса Рижика та грецького суддю Іліаса Короміласа у тому, що вони намагалися дати йому хабар у розмірі 10 тисяч доларів за забезпечення результату однієї з команд у другому матчі фіналу Єврокубка-2021 між УНІКСом та “Монако”. Після завершення розслідування Євроліга опублікувала відповідну заяву на офіційному сайті:

“За результатами розслідування та на підставі зібраних і проаналізованих доказів було визначено, що немає чітких доказів, які дозволяють встановити спробу підкупу. Вину відповідних осіб не було доведено, тому справу було закрито.

Баскетбольна Євроліга залишається відданою захисту чесності своїх змагань, застосовуючи найсуворіші протоколи моніторингу для виявлення будь-яких можливих дій, які можуть загрожувати принципам чесної гри, що лежать в основі її цінностей”.

Нагадаємо, у вересні 2021-го арбітра Миколу Амбросова було відсторонено від будь-якої діяльності, пов’язаної із баскетболом, на три роки за неправомірні дії при виконанні службових обов’язків – на підставі анонімних повідомлень від інших арбітрів про те, що він вимагав від них грошову винагороду за призначення на певні матчі. У грудні 2022-го виконком ФБУ дискваліфікував Амбросова пожиттєво по іншій справі з фальсифікації документів.

0

Автор публікації

Офлайн 9 години

BasketAdmin

18
Коментарі: 1Публікації: 966

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.