Експерт Yahoo Sports оцінив перспективи Святослава Михайлюка після переходу в “Бостон”

Експерт Yahoo Sports оцінив перспективи Святослава Михайлюка після переходу в "Бостон" 1 - basket.com.ua

Журналіст Yahoo Sports Кріс Форсберг опублікував матеріал, в якому оцінив перспективи українського атакувального захисника Святослава Михайлюка після переходу в “Бостон Селтікс”.

“У четвер “Бостон Селтікс” вгамували свою спрагу і підсилили глибину на периметрі, підписавши Святослава Михайлюка.

Михайлюк, обраний “Лос-Анджелес Лейкерс” у другому раунді драфту ще в 2018 році, показав одні з найкращих баскетбольних результатів у своїй кар’єрі за 19 ігор в складі “Шарлотт Хорнетс” наприкінці минулого сезону.

26-річний Михайлюк за кар’єру реалізує 36% триочкових, але він закинув 40,4% при 4,7 спробах після переходу в “Шарлотт”, який отримав його в рамках обміну за участю чотирьох команд в лютому.

Нагальне питання: чи зможе Михайлюк пробитися в ротацію команди “Селтікс”, яка претендує на чемпіонство? “Бостон”, безперечно, поділяє думку, що шутерів багато не буває. Михайлюк отримає можливість показати, що він здатен бути надійним гравцем при виході з лави запасних.

Хоча більшість концентруватиметься на його триочкових кидках (і не безпідставно, оскільки 63,2% його спроб за кар’єру зроблені з-за дуги), Михайлюк непогано рухає м’яч та іноді може бути навіть занадто безкорисливим. Гра разом із баскетболістами основи “Бостона” має створити безліч якісних можливостей для кидків. Святославу просто необхідно продемонструвати більше стабільності, ніж він демонстрував у шести різних командах за свою кар’єру у НБА.

Михайлюку, безперечно, подобалося грати проти “Селтікс”. У 10 матчах з “Бостоном” він реалізував 43,6% триочкових, набираючи в середньому 10,4 очка. Це дозволило йому “постукати у двері” команди і зайняти місце в заявці, на яке претендували Іш Сміт та декілька менш відомих гравців.

“Бостон”, ймовірно, сподівається, що форвард Сем Хаузер зможе грати стабільніше після кількох невдалих відрізків у минулому сезоні, які завадили йому стати гравцем ротації в плей-офф. Хаузер непогано діяв в обороні, Михайлюк має довести, що може зробити те саме.

Святослав також повинен відзначитися вмінням розігрувати м’яч та кидати з ведіння. Плеймейкінг Михайлюка виділяє його на фоні інших гравців, які входили в список інтересів “Бостона”.

Суть у тому, що Михайлюк ще не повністю розкрив свій потенціал. “Селтікс” розраховують, що частина того, що він показав наприкінці минулого року, збережеться. Повідомляється, що Михайлюк обмірковував варіанти за кордоном, тому йому справді доведеться проявити себе, щоб продовжити виступати в НБА.

“Селтікс” на 14-15 місце в ротації підписали молодого гравця з рядом хороших навичок, які, як у організації сподіваються, будуть яскраво підкреслені в талановитій команді”, – написав Форсберг.

0

Автор публікації

Офлайн 8 години

aks701

10
Коментарі: 0Публікації: 1934

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.