Максим Шульга: шлях до драфту НБА-2025

Максим Шульга: шлях до драфту НБА-2025 1 - basket.com.ua

Український захисник команди NCAA Вірджинія Ремс Максим Шульга опинився у списку ТОП-100 гравців, які готуються вийти на Драфт НБА 2025 року за версією драфт-аналітика The Athletic Сема Вісіні.

Це перший Big Board майбутнього драфту НБА за версією авторитетного сайту The Athletic та його драфт-аналітика Сема Вісіні.

Український 22-річний свінгмен VCU Rams Максим Шульга потрапив у цьому списку на 67-е місці — тобто теоретично, він не такий і далекий від можливого вибору на майбутньому драфті (піків 60).

У семи матчах сезону NCAA Шульга набирає 14,9 очка + 6,5 підбирання + 4,1 асиста в середньому за гру, реалізуючи 34,4% дальніх кидків.

У першій п’ятірці борда Вісіні: Купер Флагг (Дьюк), Єгор Дьомін (BYU), Ділан Харпер (Ратгерс), Ейс Бейлі (Ратгерс) та Каспарас Якучіоніс (Іллінойс).

Для Шульги нинішній сезон NCAA став уже п’ятим. Минулий сезон баскетболіст провів також у складі Ремс, а до цього три сезони віддав Юті Стейт.

Протягом сезону 2023/24 Шульга провів 37 матчів за Ремс та у середньому набирав 14.0 очка, 4.6 підбирання та 3.6 передачі за гру. Разом з Вірджинією Максим дійшов до чвертьфіналу National Invitation Tournament, другого за престижністю студентського турніру США після першого дивізіону NCAA.

Цікаво, що на початку травня цього року було оголошено, що Шульга перейшов до Вілланови Вайлдкетс, однієї з найкращих команд студентської ліги. Проте через кілька тижнів він повернувся до Вірджинії.

Аналітики в США вважають, що у Шульги є непогані шанси на успіх у драфті НБА. Його фізичні дані та технічні навички роблять його перспективним кандидатом для багатьох команд. З мінусів називається вік в порівнянні з конкурентами та нестабільний дальній кидок, але над останнім ще є час попрацювати.

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.