Вперше в світі: 4-очковий кидок започаткують у Філіппінах

Вперше в світі: 4-очковий кидок започаткують у Філіппінах 1 - basket.com.ua

Філіппінська баскетбольна асоціація (ФБА) стане першою лігою у світі, яка запровадить чотириочковий кидок під час свого 49-го сезону-2024/25. Його будуть зараховувати, якщо гравець влучить у кошик із відстані не менше 27 футів (8.23 метра).

Це нововведення філіппінці вже випробували на All Stars-2023, та всім сподобалося. Тоді філіппінський захисник Роберт Болік із досвідом гри в NCAA вперше в історії зміг набрати 5 очок в одній атаці: забив 4-очковий з фолом і реалізував штрафний. Вдруге цю опцію застосують під час Кубку губернаторів-2024.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: William Jones Cup. Strong Group Athletics (Філіппіни) — Україна 82:74

Цей експеримент, з якого вже сміються деякі вболівальники, з часом може стати важливим елементом баскетболу в країні та світі, або він може як NBA 2Ball зникнути. У будь-якому випадку ліга йде на сміливий крок, щоб оновити гру.

У 1980-х роках чотириочкова лінія була мотиваційним засобом для снайперів на тренуваннях. Нещодавно команда НБА «Мілуокі Бакс» теж мала чотириочкові лінії на своїх майданчиках для підготовки до матчів.

Вперше в світі: 4-очковий кидок започаткують у Філіппінах 3 - basket.com.ua

У 1970-х роках Американська баскетбольна асоціація офіційно оголосила про запровадження триочкового кидка, над яким тоді люди теж посміювалися. Зрештою тренери-новатори, такі як Рон Джейкобс, назвали це чудовим шансом наздогнати в рахунку суперника.

Автори Рhilstar.com. вважають, що філіппінським командам доведеться вирішити, чи буде це звичайною «зброєю» в їхньому арсеналі, або лише екстра-опцією, подібно тому, як «знімають» воротарів у хокеї, футзалі або гандболі. Це може додати нових гострих відчуттів до баскетболу і стати головним оновленням цього виду спорту в світовому масштабі.

0

Автор публікації

Офлайн 1 день

vodolaz

128
Коментарі: 6Публікації: 7481

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.