Чоловіча збірна України U-20 повернулась до Дивізіону А: хто суперники та потенційні гравці?

Чоловіча збірна України U-20 повернулась до Дивізіону А: хто суперники та потенційні гравці? 1 - basket.com.ua
Джерело: https://fbu.ua/

Молодіжна чоловіча збірна України U-20 стала другою на чемпіонаті Європи у Дивізіоні B, який проходив у Пітешті, Румунія, чим гарантувала повернення до елітного Дивізіону А.

Це четверта медаль Євробаскету U-20 для українських чоловічих збірних у дивізіоні В. Раніше українці здобували срібло у 2007 та бронзу у 2014 та 2023 роках.

Чемпіоном Європи в Дивізіоні А цього року, який відбувся в Гдині паралельно зі змаганнями в Дивізіоні В, другій рік поспіль стала Франція. Французи у фінальному матчі обіграли Словенію 82:78.

Другий рік поспіль в матчі за третє місце зустрілись Греція та Бельгія, але цього року Греція взяла реванш 70:68, вигравши бронзові медалі. Саме Греція наступного року прийматиме молодіжний чемпіонат Європи.

З елітного дивізіону до Дивізіону В опустились збірні Туреччини, Чорногорії та Північної Македонії, які посіли останні три місця на чемпіонаті Європи U-20 у Польщі. Причому збірна Туреччини вперше в своїй історії вилітає до Дивізіону В. До еліти разом з Україною піднялись Румунія та Фінляндія.

Таким чином, у Дивізіоні А наступного року зіграють Франція, Словенія, Бельгія, Греція, Чехія, Литва, Польща, Іспанія, Італія, Ізраїль, Сербія, Німеччина, Ісландія, Румунія, Україна та Фінляндія.

Чоловіча збірна України U-20 повернулась до Дивізіону А: хто суперники та потенційні гравці? 3 - basket.com.ua

Наступний рік в Греції стане для чоловічої молодіжної збірної України 16-м в Дивізіонах А – кращим результатом залишається 8-е місце, яке ми досягали тричі – у 2008, 2010 та 2016 роках.

Варто відзначити, що четверо гравців, які були в підсумковій заявці збірної U-20 на чемпіонаті Європи цього року мають можливість зіграти в Дивізіоні А наступного року – Рафаель Колаволе, Назарій Кулішенко, Максим Кличко та Данііл Сипало 2005 року народження.

Суттєве за якістю поповнення може бути з хлопців 2006 року народження, за виступами яких ми з цього тижня почнемо дивитись на чемпіонаті Європи U-18: Десмонд Йяму додасть головної болі майбутнім тренерам при виборі центрових в заявку, а ще з цієї команди варто згадати про Єгора Сушкіна, Андрія Ситара, Луку Лохманчука, які вдало себе показували в попередні роки на молодіжних чемпіонатах Європи. Можливо юнацька першість Європи цього року відкриє нам нові імена.

Чоловіча збірна України U-20 повернулась до Дивізіону А: хто суперники та потенційні гравці? 5 - basket.com.ua

Якщо говорити про те, хто ще може зіграти на чемпіонаті Європи в Греції в 2025 році, то це Віталій Кузцецов, який цей рік провів в Італії, а на наступний підписався в латвійську Лієпаю;  це Ілля Ліщина, який був в заявці на збір U-20 в цьому році, але не вимушений був пропустити його.

0

Автор публікації

Офлайн 6 години

vodolaz

128
Коментарі: 6Публікації: 7461

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.