“Бостон” в кроці від перемоги над “Далласом” і титулу: прев’ю матчу плей-офф НБА 15 червня

"Бостон" в кроці від перемоги над "Далласом" і титулу: прев'ю матчу плей-офф НБА 15 червня 1 - basket.com.ua

«Даллас» – «Бостон»
Початок: 03:30

«Даллас» поступився «Бостону» (99:106) в минулі домашній грі і тепер відстає 0-3 в серії. Кайрі Ірвінг (35 очок) і Лука Дончич (27 очок, 6 передач) набрали майже дві третіх результативності команди, однак це не допомогло виграти. Все-таки «Маверікс» потрібна краща допомога рольовиків, серед яких більш-менш виділилися лише Пі Джей Вашингтон (13 очок, 8 підбирань) і Дерек Лайвлі (11 очок, 13 підбирань), а інші взагалі розчинилися на паркеті. У «Селтікс» основну справу традиційно зробили Джейсон Тейтум (31 очок) і Джейлен Браун (30 очок, 8 підбирань, 8 передач), а Деррік Вайт (16 очок), Дрю Холідей (9 очок), Сем Хаузер (9 очок) і Ел Хорфорд (8 очок) непогано їх підтримали.

За великим рахунком, в цій серії залишилися лише одна інтрига – коли саме «Бостон» стане чемпіоном НБА. Це може статися вже в четвертому матчі в Техасі, якщо команда Джейсона Кідда зовсім розклеїться на фоні попередніх поразок. На одну перемогу теоретично «Даллас» все-таки здатен напрацювати, тому не виключено, що «Селтікс» доведеться брати титул на очах власних вболівальників в п’ятій грі. Про камбек «Маверікс» говорити не доводиться. В плей-офф було 156 випадків лідерства 3-0 в серії, жодного разу відстаюча команда не вигравали протистояння. «Даллас» не виглядає тим клубом, який здатен стати винятком з правила.

«Бостон» закономірно йшов до успіху в нинішньому сезоні. Команда Джо Маззулли показала абсолютно кращий результат в регулярному чемпіонаті (64-18). В плей-офф «Селтікс» також поступалися лише двічі, причому осічки в стартових раундах з «Маямі Хіт» і «Клівленд Кавальєрс» були скоріше випадковістю і ні до яких критичних наслідків не призвели. Навіть травма Крістапса Порзінгіса, який пропустив майже весь постсезон, не заважає «Бостону». «Даллас» вже стрибнув вище голови, вигравши три серії плей-офф Західної конференції без переваги домашнього паркету. Зірковий дует Дончич – Ірвінг має хороший потенціал, але титул в нинішньому сезоні їм взяти навряд чи вдасться, максимум – лише порадувати техаських фанатів хоча б однією перемогою в фіналі і трохи затягнути серію.

0

Автор публікації

Офлайн 37 хв.

aks701

10
Коментарі: 0Публікації: 2547

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.