Завтра стартує новий сезон української Суперліги

Завтра стартує новий сезон української Суперліги 1 - basket.com.ua

Вже завтра, 3 жовтня, стартує регулярний чемпіонат Суперліги Favbet. Перший бабл 3-5 жовтня пройде у Києві в залі GYMMAXX на майданчику минулорічного чемпіона Будівельника. В рамках цього баблу окрім господарів зіграють Дніпро, БІПА, Запоріжжя та Кривбас.

Уже в стартовий ігровий день відбудеться центральна гра баблу між двома кращими командами минулого сезону і одними з фаворитів цього сезону – Будівельником та Дніпром. Обидві команди зберегли головних своїх виконавців минулого сезону, точково підсилившись і додавши глибини складам.

Розпочнеться чемпіонат грою Запоріжжя, яке суттєво підсилило минулорічний склад, зокрема повернувши в Україну тренера Валерія Плеханова та капітана Олександра Сізова, та Кривбаса, який повернувся до елітного дивізіону, і серед його новачків виділяється досвідчений центровий Олександр Тіщенко.

Ще однією командою, яка зіграє у Києві, буде бронзовий призер минулого сезону БІПА- Збірна Одеської області. Одесити поки розпочинають чемпіонат без новачків і з деякими втратами – команду покинули Ілля Кабацюра, Владислав Унгурян та Андрій Агафонов.

Вівторок, 3 жовтня

16:00 Запоріжжя – Кривбас (Суспільне Спорт)
19:00 Будівельник – Дніпро (XSPORT)

Середа, 4 жовтня

16:00 БІПА–Збірна Одеської області – Кривбас (XSPORT)
19:00 Запоріжжя – Дніпро (YouTube ФБУ)

Четвер, 5 жовтня

15:00 Будівельник – Кривбас (YouTube ФБУ)
18:00 БІПА–Збірна Одеської області – Дніпро (XSPORT)

Одразу по завершенню матчів в Києві, в Івано-Франківську стартує другий бабл першого туру нового сезону. Він пройде 6-8 жовтня. В рамках великого баблу зіграють Прикарпаття-Говерла, Рівне-ОШВСМ, Старий Луцьк-Університет, Політехніка-Галичина, Черкаські Мавпи та Київ-Баскет.

Головна родзинка баблу – присутність легіонерів майже в кожній команді. Лише Прикарпаття-Говерла при комплектації підписувала новачків з українським паспортом, але Ілля Кабацюра та Павло Горобченко в контрольних матчах мали серйозний вплив на гру команди.

Решта учасників баблу націлені покращити свою гру присутністю легіонерів. Київ-Баскет до Дані Кінгсбі, якими ми бачили в минулому сезоні, додав Брентлі Байтума. Серйозно змінили склад в Черкаських Мавпах, де окрім американців Джайлена Далкорта та Армоні Фостера-Бойда з’явились досвідчені Агафонов, Кальніченко, Новіков.

Цікаво виглядає склад новачка Суперліги Рівного, який минулорічну команду підсилив Ілайджі Джойнером та Трентом Клейтоном.

З великими амбіціями і також з підписаними легіонерами сезон розпочинають Старий Луцьк та Політехніка-Галичина.

П’ятниця, 6 жовтня

13:00 Рівне – Старий Луцьк (YouTube ФБУ)
16:00 Політехніка-Галичина – Черкаські Мавпи (Суспільне Спорт)
19:00 Прикарпаття-Говерла – Київ-Баскет (XSPORT)

Субота, 7 жовтня

12:00 Політехніка-Галичина – Старий Луцьк (XSPORT)
15:00 Рівне – Київ-Баскет (YouTube ФБУ)
18:00 Прикарпаття-Говерла – Черкаські Мавпи (Суспільне Спорт)

Неділя, 8 жовтня

11:00 Політехніка-Галичина – Київ-Баскет (YouTube ФБУ)
14:00 Рівне – Черкаські Мавпи (XSPORT)
17:00 Прикарпаття-Говерла – Старий Луцьк (Суспільне Спорт)

Нагадаємо, регулярний чемпіонат пройде у три кола – кожна команда зіграє по 30 ігор, загалом буде зіграно 165 матчів. Після завершення регулярного чемпіонату буде проведено плей-оф для визначення чемпіона Суперліги Favbet.

У зв’язку з військовим станом в Україні всі матчі проходитимуть без глядачів.

Всі ігри чемпіонату будуть транслюватись на Youtube ФБУ, також матчі покажуть телеканали Суспільне Спорт та XSPORT.

0

Автор публікації

Офлайн 10 години

vodolaz

128
Коментарі: 6Публікації: 7465

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.