Лука Банкі та Давіс Бертанс розказали, через кого збірна Латвії не змогла стати першою в групі ЧС

Лука Банкі та Давіс Бертанс розказали, через кого збірна Латвії не змогла стати першою в групі ЧС 1 - basket.com.ua

Головний тренер збірнох Латвії Лука Банкі вважає, що суддівська бригада завадила його команді претендувати на перемогу в матчі 3-го туру чемпіонату світу з Канадою (75:101) і посісти перше місце в групі H. Всі офіційні особи гри родом з Південної або Північної Америки: Хуан Фернандес (Аргентина), Дженна Джордан Рено (США) та Джонні Батіста (Пуерто-Ріко). В цьому регіоні ФІБА виступає Канада.

“Мій технічний фол в другій чверті був частиною гри. Але мені здається, що контакти із самого початку не оцінювалися за однаковими критеріями. Три арбітри з Америки, які грають за збірну Канади. Це здається несправедливим. Не дивіться на імена на футболках. Артурс Загарс заслужив таке саме ставлення, як і Шей Гілджес-Александер. Справа не в зарплаті, популярності чи віці. Саме тому ситуація в деяких моментах стала трохи напруженою. Якщо судді хочуть дотримуватися однакових критеріїв, я вважаю, що тренер суперників також заслуговував на пару технічних фолів. Схоже, що правила ФІБА працюють для когось, але не для всіх. Контакт плечем до грудей дозволено одній команді, а іншій – ні. Але я не шукаю виправдання. Ми знали їхні сильні сторони, і було приємно спонукати суперника до гри високого рівня, щоб перемогти нас. Ми вели в рахунку 19 хвилин. Це змушує мене дуже пишатися нашими хлопцями”, – сказав Банкі.

Форвард збірної Латвії Давіс Бертанс погодився з думкою Банкі щодо суддівства.

“Ми почали дуже добре. Є деякі речі, які можуть спричинити проблеми, якщо я прокоментую. Тому я не коментуватиму це. Кожен, хто розуміє баскетбол, знає, що я маю на увазі. У нас виникла проблема з фолами, неможливо було продовжувати агресивно грати у захисті. Коли у ваших гравців пеберір персональних зауважень, гра стає дуже легкою для суперника”, – заявив Бертанс.

 

0

Автор публікації

Офлайн 3 години

aks701

10
Коментарі: 0Публікації: 2689

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.