Максим Закурдаєв: “Зараз я в дуже гарній формі — стільки не бігав років п’ять”

Максим Закурдаєв: "Зараз я в дуже гарній формі — стільки не бігав років п'ять" 1 - basket.com.ua

Гравець збірної України 3х3 Максим Закурдаєв в інтерв’ю пресслужбі “Дніпра” розповів про підготовку національної команди до кваліфікації чемпіонату Європи, яка 10-11 червня пройде в румунській Констанці.

“У Таллінні ми зіграли шість товариських зустрічей і зіграли впевнено. Але остаточно я зможу сказати готові ми чи ні, коли ми зіграємо на офіційному турнірі.

Тренувальний процес розпочався в Литві, де у нас було по два тренування. Зараз я в дуже гарній формі, адже я стільки не бігав вже років п’ять. “Дихалка” в мене як треба. Потім ми переїхали до Франції, де зіграли два турніри, та мали по два тренування на день.

Після Естонії ми вирушаємо до Польщі, де хотілося б зіграти з поляками, які показують хороший рівень на чемпіонаті світу. Там ми тренуватимемося, награватимемо схеми, адже ще є певні проблеми в “чекових” сетах і нам треба в цьому аспекті додавати та відчувати один одного краще. Після Польщі ми вирушемо до Румунії, де після двох тренувань перейдемо до матчів кваліфікації.

Щодо суперників, ми бачили команду Німеччини, яка зараз грає на чемпіонаті світу. Це габаритна команда, яка дуже добре рухається, в команді є талановитий лідер, він шульга і добре б’є згори. За ним треба слідкувати. Ще два габаритних гравці, які добре займають позиції під кільцем. І є в них ще маленький гравець, шутер, але він поки що не забив жодного триочкового. Але це баскебол 3х3 — не йде зараз, може піти проти нас, тому треба його закривати.

У складі збірної Італії гравці з класичного баскетболу, які виступають в другому дивізіоні своєї національної першості. Вони, мабуть, раніше ще не грали 3х3, тому інформації про них поки що немає. Як ми, так і вони, це темні конячки.

Ми зараз дивимось чемпіонат світу, де серби, литовці гнуть свою лінію. І що відрізняє цей чемпіонат від турнірів попередніх років, це те, що у команд мало великих гравців. Тоді команди брали більш габаритних гравців, які набирали очки через трисекундну.

З цього складу збірної України раніше я грав із Антоном Давидюком, який приєднався до нас у Таллінні. Тільки через матчі та ігрову практику можна якнайкраще відчути партнерів. Награвання складу є, але погано, що не було офіційних турнірів. Ми були у Франції, у Вуароні, де я грав вже втретє, і там суддівство бере своє — завжди перемагають господарі і вплинути на ситуацію неможливо. І немає розуміння, як судять на чемпіонаті світу — у всіх команд по 7-9 фолів. Поки що незрозуміло, як треба грати — чи буде свисток, чи ні”.

0

Автор публікації

Офлайн 2 тижні

BrickFreak

79
Коментарі: 28Публікації: 1701

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.