“Я не беру грошей з мертвих українців”: Тома Ертель у дивному інтерв’ю намагався виправдати виступи в росії

"Я не беру грошей з мертвих українців": Тома Ертель у дивному інтерв'ю намагався виправдати виступи в росії 1 - basket.com.ua

Французький баскетболіст “Зєніта” Тома Ертель розповів, чому вирішив залишитись в РФ.

“Насамперед я маю думати про себе. Після цього завжди велика честь носити майку збірної Франції, але я в першу чергу думаю про всю свою сім’ю, своє майбутнє і своїх дітей. Якщо краще залишитися тут з економічних та баскетбольних причин, Я залишусь тут“, – зізнався плеймейкер.

«Давайте максимум на майбутнє. Думаю, на моєму місці всі зробили б так само. Мене, звичайно, бентежить, що я не в збірній Франції. Особливо після Євробаскету з тим проектом, який у нас був із тренером. Ця ситуація мене засмучує, і щодня мене критикують люди, котрі не обов’язково знають ситуацію, і це неприємно“, — додав він.

Також Ертель прокоментував і ситуацію, що він грає за клуб з країни, яка вбиває українців.

Яке це стосується моєї ситуації? Добре, вони так роблять. Але це не означає, що я схвалюю те, що вони роблять. Тут я не знаю нікого, хто за цю війну. Якщо слідувати цій логіці, ми не можемо грати ні в Китаї, ні в Ізраїлі. Тому, якщо дотримуватись цієї логіки, ми повинні застосовувати її до всіх, а не тільки до мене.

Яке це стосується мене і до того, що робить російський уряд? Чи означає це, що оскільки я граю в росії, я схвалюю те, що робить росія? Отже, люди, які грають у Китаї, схвалюють політику Китаю в галузі прав людини? Франція приймає все, що робить французький уряд? Я так не думаю“, – парирував Хертель.

Потім баскетболіст звернувся до журналіста, який брав у нього інтерв’ю.

Ви французький журналіст, проте ви не підтримуєте все, що робить президент Макрон. І все ж таки ви працюєте у Франції, ви заробляєте французькі гроші. Я не беру грошей з людей, які вбивають, – пізніше додав Еертель.

Дізнавшись про те, що він грає за клуб, що належить найбільшій російській газовій компанії, яка безпосередньо спонсорує росію, Ертель трохи змінив свій тон, але не змінив думку повністю.

Я не беру гроші з мертвих українців. Можливо, я частина системи, тому що граю за цей клуб, але це не означає, що я згоден із тим, що вони роблять. Це так не працює. Вибачте, що говорю вам це, але так думають невдахи.  Всі ці люди, які не мають можливості бути на моєму місці, заробляти те, що заробляю я. Це лицемірство, люди не ставлять себе на місце інших“, – сказав Ертель.

0

Автор публікації

Офлайн 2 години

Ruslan1996

105
Коментарі: 39Публікації: 8328

Одна думка про ““Я не беру грошей з мертвих українців”: Тома Ертель у дивному інтерв’ю намагався виправдати виступи в росії

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.