В білоруській федерації баскетболу впевнені, що дискваліфікація посилить їх спортивне братство з росією

В білоруській федерації баскетболу впевнені, що дискваліфікація посилить їх спортивне братство з росією 1 - basket.com.ua

Білоруська федерація баскетболу (БФБ) засудила рішення Виконкому Міжнародної федерації баскетболу (ФІБА) про усунення білорусів від участі у низці змагань у найближчі місяці, наголосивши, що йдеться про дискримінацію спортсменів та усунення суперників брудним методом.

Про це йдеться у листі білоруської федерації у ФІБА та міжнародні федерації, який оприлюднено на її сайті.

«Рішення стало великим розчаруванням для всієї нашої баскетбольної сім’ї – гравців, уболівальників, тренерів та десятків тисяч дітей, які займаються нашим видом спорту у Білорусі. А заборона на участь у відповідних змаганнях у баскетболі 3х3 білоруських гравців у особистій якості у складі будь-яких іноземних команд перебуває взагалі поза межами здорового глузду”.

Рішення ФІБА в Білорусі назвали “прямою дискримінацією за правом народження, за правом приналежності до громадянства своєї країни”, – сказано в листі.

БФБ упевнені: таке рішення наблизила «політична істерія та неприкрита антибілоруська та антиросійська агресія з боку низки національних федерацій». У федерації назвали це «брудним способом усунення суперників».

Наприкінці заяви звучить обіцянка докласти всіх зусиль, “щоб білоруська баскетбольна сім’я зміцнилася та подорослішала”.

А поки що БФБ сконцентрується “на розвитку дитячого баскетболу та національного чемпіонату”.

“Без сумнівів, вся ця ситуація лише посилить наше білорусько-російське спортивне братство і призведе до кратного збільшення міжнародного співробітництва у сфері баскетболу з нашими перевіреними часом друзями у багатьох країнах світу”, – йдеться у листі.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що ФІБА заборонила баскетбольним збірним Білорусі та Росії брати участь у турнірах під своєю егідою.

0

Автор публікації

Офлайн 2 дні

vodolaz

128
Коментарі: 6Публікації: 7422

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.