Контрольний матч. Фінляндія — Україна ОТ 97:94

Контрольний матч. Фінляндія — Україна ОТ 97:94 1 - basket.com.ua

Контрольний матч. Чоловіки, національні збірні

Ювяскюля, Фінляндія

Фінляндія — Україна 97:94 ОТ (16:20, 31:24, 15:27, 25:16, 10:7)

Контрольний матч. Фінляндія — Україна ОТ 97:94 3 - basket.com.ua Контрольний матч. Фінляндія — Україна ОТ 97:94 5 - basket.com.ua

– Наступний матч збірна України зіграє 24 серпня в Ризі проти збірної Італії в рамках відбору на ЧС-2023.

– Лаурі Маркканен, який грав у своєму рідному місті, став головним героєм матчу, набравши вражаючі 42 очки. У складі збірної України кращими стали: Михайлюк (20 + 5 передач), Санон (13 + 6 передач), Герун (12 + 6 підбирань).

Збірна України, лідируючи +10 за 5 хвилин до кінця четвертої чверті, на жаль, не втримала переможний результат і в овертаймі програла фінам останній контрольний матч — 94:97.

– За “-8” для України влучним дальнім відзначився капітан Денис Лукашов, який, вийшовши в старті, просидів усю другу половину на лаві. Герун після асиста від Сидорова скоротив відставання до трьох очок, але сам Ілля, на жаль, не зміг реалізувати вільний триочковий на рівний рахунок. Маркканен не набрав очок у фарбі, ми мали шанс на ще одну атаку, але підготувати нормальний кидок нашій збірній не вдалося. Фіни втримали перевагу та дотисли збірну Україну в овертаймі.

– Неприємний момент: пірнувши за м’ячем, за спину схопився Іван Ткаченко, який під час збору мав певні проблеми саме зі спиною. Але він залишився у грі.

– Апдейт, у Маркканена 40 очок. У фінів +6. Тайм-аут від України, грати ще 3 хвилини.

– До речі, у Лаурі Маркканена вже 38 очок. Фіни попереду 91:89.

– На додаткову п’ятихвилинку Україна вийшла тією ж маленькою п’ятіркою з Саноном, Михайлюком, Близнюком, Ткаченком та Ленєм.

– Фіни у наступному володінні не змогли набрати очок і залишили час на переможну атаку нашій збірній. Багатскіс використав тайм-аут, але, отримавши 13 секунд на вирішальну атаку, використати її наші хлопці не змогли. Михайлюк послизнувся, втратив рівновагу та м’яч. Після 40 хвилин гри рахунок 87:87, у нас буде овертайм!

– Маркканен свій штрафний реалізував, Лень закинув один з двох після фолу вже у наступній атаці. Знову рівний рахунок, грати півхвилини!

– Ткаченко після чудової скидки від Михайлюка забив дальній, повернув нам +3 після двох балів від Копонена, але… У Маркканена знову є своя відповідь — 3 з фолом від зіркового фіна. Штрафний Лаурі проб’є після тайм-ауту Багатскіса, на який команди пішли за рівного рахунку — 86:86.

– Маркканен та Санон обмінялися ендванами, але Іссуф свій бонусний штрафний не реалізував. У збірної України +2 за дві хвилини до кінця гри. 

– А ось і ривок 7:0 від господарів і тайм-аут для України після третього в цьому матчі триочкового від Копонена. 81:78 ми попереду.

– Ротація від Багатскіса: Санон, Михайлюк, Ткаченко, Близнюк, Лень на паркеті. Граємо з одним бігменом.

– Розкішні два очки від Сидоров після яскравого кросовера проти Маркканена, влучний триочковий Михайлюка… У збірної України знову +10!

– Суперники обмінялися триочковими: на вільний дальній “з точки” від Копонена триочковим з ведення відповів Сидоров. 76:67 –  Україна лідирує.

– Команди набрали 4 очки на двох за 3.5 хвилини. Поки що коментувати особливо нема чого 🙂

– Сидоров, Крутоус, Близнюк, Скапінцев та Пустовий починають четверту чверть.

Збірна України виграла третю чверть із рахунком 27:15 та після 30 хвилин гри лідирує з рахунком 71:62. 11 очок за чверть набрав Свят Михайлюк, наприкінці чверті на майданчику вперше у грі з’явився Дмитро Скапінцев. 

– Ще один триочковий від нашої збірної, яким Україна відправляє суперника на черговий тайм-аут. Слава Бобров реалізував свою першу дальню спробу, Україна попереду 70:58!

– Вперше в матчі на майданчик вийшов Павло Крутоус. Україна має +8 за 2 хвилини до кінця чверті. Чудові відрізки в атаці провели Михайлюк та Санон, але зараз обидва на лаві.

– Початок третьої чверті схожив на старт першої половини, фіни знову тримаються за рахунок штнафних. У нас по одному триочковому реалізували Ткаченко та Санон. А середній від Михайлюка відправив господарів на тайм-аут за рахунку 61:53 на користь збірної України! Грати у третій чверті ще рівно 5 хвилин.

– Вдалий відрізок проводить Герун, у якого 8 + 6 підбирань 13 хвилин на паркеті.

– 12:3 ривок на старті третьої чверті від наших! Україна повернула лідерство – 56:50.

Другу половину наша команда почала п’ятіркою Санон – Михайлюк – Ткаченко – Герун – Лень. На лаві залишились Лукашов, Близнюк та Пустовий, які починали гру в старті. У фінів на другу половину вийшли стартери: Салін, Янтунен, Валтонен, Сеппала, Маркконен.

– Збірна України реалізувавала 5 з 9 триочкових, має перевагу за підбираннями та очками в фарбі (20-12). Але наша команда закинула за половину лише 3 з 8 штрафних та припустилася 10 втрат. Найкращий за цифрами у нас Богдан Близнюк — 9 очок та 3 передачі за 14 хвилин у грі. 

Збірна Фінляндії виграла першу половину 47:44, реалізувавши 8 з 18 триочкових (44%) та закинувши за половину гри 11 з 16 штрафних. У Лаурі Маркканена 15 очок за 16 хвилин на паркеті.

– Збірна Фінляндії проводить якісний відрізок у захисті, Лаурі Маркканен увімкнувся в атаці, у зіркового форварда 12 очок в активі. Україна програє 35:39 за 2.5 хвилини до кінця першої половини.

– Після тайм-ауту Багсткіс повернув на паркет стартову п’ятірку і продовжує використовувати в матчі 10 гравців.

– Два поспіль влучні триочкові від Шона Хаффа відправили команду Багатскіса на тайм-аут. Рахунок рівний – 29:29, грати до кінця другої чверті ще п’ять з половиною хвилини.

– З поганого – 8 втрат збірної України за 12.5 хвилин гри. 3 в пасиві у Леня, 2 – у Михайлюка. 27:23 – ми попереду за 7 хвилин до кінця першої половини.

– Перші заміни в другій чверті від нашої збірної: вперше в матчі в передній лінії разом зіграють Герун та Лень, Михайлюк замінив Сидорова. Санон грає на позиції першого номера, Ткаченко на “трійці”.

– Друга п’ятірка зіграла в агресивніший баскетбол, втримавши перевагу збірної України після стартової чверті. Та сама п’ятірка розпочала й другу чверть. Ігрового часу досі не отримували Дмитро Скапінцев та Павло Крутоус. 

Збірна України виграла першу чверть із рахунком 20:16, пропустивши триочковий від Александера Мадсена на останній секунді стартової десятихвилинки. 

– За 8 хвилин матчу фіни продемонстрували низький відсоток реалізації кидків з гри (23%) та програли підбирання нашій збірній (4-10).

– Завершує чверть у нашої команди п’ятірка Сидоров, Санон, Ткаченко, Бобров, Герун. Україна попереду 13:10 за 2.5 хвилини до кінця стартової десятихвилинки.

– Після 6 зіграних хвилин рахунок рівний – 10:10. 5 очок в активі Михайлюка, 4 – у Близнюка.

– У старті збірної України матч розпочали Денис Лукашов – Святослав Михайлюк – Богдан Близнюк – Олексій Лень – Артем Пустовий.

До заявки збірної України не увійшли захисник Віталій Зотов та форвард Андрій Войналович.

Всім привіт! Збірна України зіграє свій останній контрольний матч перед серпневими матчами відбору на ЧС-2023 та фінальною частиною Євробаскета-2022. Суперником команди Айнарса Багкатскіса буде збірна Фінляндії. В цій новині відбудеться текстова трансляція матчу. 

0

Автор публікації

Офлайн 2 місяці

BrickFreak

79
Коментарі: 28Публікації: 1684

13 думок про “Контрольний матч. Фінляндія — Україна ОТ 97:94

  1. Octopus22 сказав:

    “Як програти матч, маючи +10 за 5 хвилин до кінця гри”.
    Не спрацювала та маленька п’ятірка в кінці гри, навіщо її тримати так довго?? Кому краще від поразки? Віддали виграний матч (

    3

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.