Валерій Плеханов: “Дуже розраховував на американців, але у нас в місті гучно і вони вже вдома”

Валерій Плеханов: "Дуже розраховував на американців, але у нас в місті гучно і вони вже вдома" 1 - basket.com.ua

Прес-конференція після матчу «Київ-Баскет» – «Запоріжжя»

Андрій Хохоник, захисник «Запоріжжя»:

– Важкий матч для нас видався, але дуже цікавий і рівний. Гравцям сподобався цей баскетбол. На жаль, результат для нас негативний. 10 секунд не вистачило для перемоги, трохи не вистачило правильного рішення в кінці в захисті. В четвертій чверті наздогнали «Київ-Баскет» за рахунок гарного захисту. Обидві команд показали гарну гру. Нам не вистачило везіння. Прикро програвати, але в цілому грою можна бути задоволеним, окрім результату.

Валерій Плеханов, головний тренер «Запоріжжя»:

– Все нам вдалося і якщо ми будемо так же наполегливо працювати на тренуваннях, то перемоги прийдуть. Я вдячний хлопцям за самовіддачу. Деякі епізоди з захистом були непогані, але є над чим працювати. Дуже розраховую на те, що енергії вистачить на завтрашню гру, будемо готуватися. Який ключовий момент в матчі? Влучення штрафних. Шість за останні дві хвилини було, влуч хоч 50% і перемога за нами. Дуже незрозуміли дії в останньому захисті. «Київ-Баскет» забив за всю гру чотири триочкових. Три з них на рахунку Павла Буренка, тому основна мета була захиститись від нього. Ми почали грати змінний захист і напад в них захлинався, коли Павло віддавав передачі. Я розраховував, що все все буде гаразд, але Антон Буц незрозуміло чому пішов на страховку і ми отримали відкритий кидок, дуже прикро програли.

Чи вистачить сили на матч з «Говерлою»? Сьогодні всі грали більш-менш однаково але, завтра подивимося. Наступна мета – щоб не трапилось того, що трапилось з «Кривбасом», коли ми на другу гру просто не вийшли. Які враження від початку чемпіонату? Як на мене, дуже рівний склад учасників, окрім «Дніпра». «Дніпро» по рівню краще і вище. Я дуже розраховував на наших американських легіонерів. Рахунок і гра була б іншою, дуже іншою. Але маємо то що маємо. Дуже гучно в нашому місті і американці вже дома. Дуже прикра травма Петренка нам обмежила ротацію до мінімуму, тому завтра подивимось. Я розраховую на хлопців, в мене багато дуже молодих гравців. Я радий, що вони потрохи втягуються в сезон, потрохи починають вірити у себе та у партнерів, в мої думки та ідеї. Я розраховую на те, що після декількох тижнів ми вийдемо на свій рівень і почнемо вигравати.

Павло Буренко, захисник «Київ-Баскета»:

– Дуже багато помилок. Працювали на тренуваннях, але не все у нас вийшло у грі. Все у клатчі вирішувалось. Добре, що виграли, але нам є над чим працювати. Дуже гарний матч для вболівальників але для тренера та команди це, як кажуть, валідольна гра. Треба брати відповідальність на себе, я взяв її в кінці матчу. Добре, що влучив ці кидки. «Запоріжжя» здивувало такою битвою? Не чекали і не будемо чекати легких ігор, всі суперники рівні і кожна гра це гойдалки. Треба працювати, на тренуваннях відпрацьовувати моменти. Не все вийшло. «Запоріжжя» грало у свій баскетбол, нічого не здивувало. Гарна гра. Не хочу концентруватися на супернику, перш за все були наші помилки і ми будемо над цим працювати. Атмосфера в залі? Ми вже були на турнірі тут, нас підтримували і зараз дуже дякую фанатам. Сфотографувались з ними після гри. У Франківську завжди приємно грати, гарний зал, гарні люди. Я тут грав ще 11 років тому, і в мене тільки приємні спогади про цей зал.

Дмитро Забірченко, головний тренер «Київ-Баскета»:

– Сьогодні були хлопці з ЗСУ на матчі. Я думаю, їм гра сподобалася. Будемо сподіватися, що наша гра з кожним днем ставатиме яскравішою і буде більше подобатися глядачам. Готувалися до лідерів команди суперника. Але Хохоник і Нікітін сьогодні дуже хорошу гру показали, особливо Андрій видав майже гру життя. Сьогодні дуже він мені сподобався, дуже багато проблем нам створював, але коли ми мали помилки по захисту. Ми повинні більш сконцентровано починати матчі. Ми вийшли і відразу 0:7. В нас було дуже багато помилок по захисту при пік-н-ролах. Але в мене до хлопців по самовіддачі, по бажанню, по енергії, по захисту до останнього пік-н-ролу майже не було претензій. Коли ти 20 секунд від захищався, дав гарну енергію і потім пропускаєш якісь легкі очки на останніх секундах, це деморалізує і треба тримати удар. По нападу сьогодні намагалися грати швидко, у високому темп. Я думаю, що, в принципі, нам це вдалося, але десь у кінцівці на за рахунок цього темпу ми могли і програти.

Трошки лідери вже набігалися і зайшли в кінцівку, скажемо так, в тому темпі, в якому нам не потрібно було. Але витягнули гру, перемогли. Початок чемпіонату, дуже багато роботи попереду. Будемо ставати сильніше від матчу до матчу, будемо грати краще, виглядати солідніше. Цю солідність треба молодим гравцям перш за все переносити на майданчик. Треба бути впевненими в собі, впевнено виконувати кидок, впевнено віддавати передачу. Зараз початок чемпіонату, але треба демонструвати прояви характеру, бути лідером, виходити впевненим в собі і виконувати з максимальною самовіддачею в нападі і захисті те, що каже тренер. І тоді все буде виходити, тому що дуже багато помилок саме на невиконаних словах тренера, на невиконаній підготовці до гри.

0

Автор публікації

10
Коментарі: 0Публікації: 2690

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.