“Це дуже низько і неприпустимо” – представник ФБУ прокоментував дискваліфікацію Сліпенчука та Покоєнка

"Це дуже низько і неприпустимо" - представник ФБУ прокоментував дискваліфікацію Сліпенчука та Покоєнка 1 - basket.com.ua

Директор департаменту інформаційних технологій та маркетингу ФБУ В’ячеслав Лопушанський прокоментував для Tribuna.com довічну дискваліфікацію колишнього тренера «Черкаських Мавп» Артема Сліпенчука та гравця молодіжної збірної України й «Запоріжжя» Артема Покоєнка.

«Виконком ФБУ прийняв це рішення про довічну дискваліфікацію, і зробив це виключно на правах і засадах відповідно до духу часу. Просто так і один Артем, і інший взяли і полишили розташування національної і молодіжної збірних України відповідно, не надавши жодної інформації ані Федерації баскетболу України, ані тренерам. Наскільки нам відомо і наскільки про це говорять звіти тренерів цих команд.

Зараз ми говоримо про випадок із національною збірною України – люди, захищаючи честь нашого національного прапора, просто розвернулися і втекли з розташування збірних. Це жах просто. Я, як громадянин України, маю особисті думки і помисли стосовно такого вчинку. Якщо особисто – вважаю, що це дуже низько і неприпустимо. У такий час ми маємо консолідувати зусилля: або захищати нашу країну, або працювати і платити податки в нашій країні, а не розвертатися і валити. Очевидно, що виняток – тільки багатодітні люди і люди віком 60+.

Комусь лячно, втомно в цих реаліях, але, вибачте, так ми останні два з половиною роки живемо і так ми маємо жити, доки не буде миру. По іншому – як дивитися в очі тим, хто на передовій? Це просто свавілля, я вважаю. Я теж серію разів виїздив за межі України, аби організувати номінально домашні матчі національної збірної, але завжди повертався, як це і має бути в будь-якому разі. Ну а комусь стало лячно, судячи з усього. Виходить так, що Сліпенчук виїхав разом з Володимиром Конєвим, капітан збірної повернувся, а тренер взяв, полишив розташування команди і поїхав в Азію. Ну, круто.

Абсолютно усі члени виконкому ФБУ в тій чи іншій мірі підтримали цю думку, про що, власне, свідчить голосування. Я вважаю особисто, що правильне рішення абсолютно було прийняте. Мене дивують деякі коментарі, які з’явилися у мережі, у фейсбуці та інстаграмі під постами про дискваліфікацію. Це прикро. Виходить так, що автори цих коментарів, які засуджують федерацію, номінально вважають, що це нормально – взяти і просто втекти зі збірної України.

Щодо ситуації, яким чином всі виїздять за кордон, все доволі просто – Федерація баскетболу України проводить своє клопотання до Міністерства молоді та спорту, склад національної команди їде, відповідно, пише розписки і після всього повертається в Україну. За період літніх матчів національної збірної, різноманітних турнірів молодіжних збірних і так далі сотні представників українського баскетболу вирушали за кордон. І сотні поверталися. За цей період, за літо, коли найбільша кількість виїздів, не повернулися лише двоє. Зрозуміло, що було клопотання на Виконком, що з цим робити, як жити далі, ну і Виконком вже своїм голосуванням прийняв це рішення.

Прикро через те, що і молодий гравець поїхав, і тренер. Щодо молодого гравця – це питання, напевно, більше про виховання, бо ми всі прекрасно пам’ятаємо, як по ходу сезону цей баскетболіст [Покоєнко] прийшов на пресконференцію і почав спілкуватись з журналістами російською мовою. Я не кажу про те, що він колаборант якийсь, абсолютно ні, приводів про це немає говорити. Але тут у мене питання по вихованню цього хлопця. Ну і влітку це підтвердилось», – сказав Лопушанський.

0

Автор публікації

Офлайн 5 днів

vodolaz

128
Коментарі: 6Публікації: 7400

7 думок про ““Це дуже низько і неприпустимо” – представник ФБУ прокоментував дискваліфікацію Сліпенчука та Покоєнка

        • Freeman24 сказав:

          1) Ковляр з’їбався з України набагато пізніше початку війни, можу розказати як саме він це зробив.
          2) Мені стане легше, якщо у нас в Україні стануть менше брехати і найобувати людей!!! Закон. курва, один для всіх!!! Я хочу, щоб це дійшло до виблядків, які сидять зараз при владі!!!!

          0
          • Ball_Ball сказав:

            Якщо Ви знаєте як він виїхав, то тоді питання – а до чого тут дискваліфікація?
            Питання лише одне – це особиста неприязнь до Сашка??

            -1
          • Freeman24 сказав:

            Ball_Ball, питяння не тільки в Ковлярі, я його навів як приклад, особисто з ним не знайомий.
            Прошута, в мене особиста неприязнь до всього що рухається і пиздить, ссить в очі і не червоніє!!!

            -1

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.